sunnuntai 29. heinäkuuta 2012

Munaako herra ministeri

Heinolan kesäteatterissa nähtiin hauskaa farssia Ray Cooneyn tyyliin. Ovista ja tällä kertaa myös ikkunoista mentiin, kuljettiin tämän tästä. Aina oli joku menossa tai tulossa. Vauhti oli melkoinen, mutta kiitettävän hupaisa.Teatteri oli loppuunmyyty! Liekö syynä aivan upea kesäinen ilma, vai nimekkäät näyttelijät. Tosin ilma ei ole este, sillä Heinolan kesäteatteri on katettu ja siksi huoleton paikka niin yleisön kuin esiintyjienkin kannalta.
Lavastus oli huikea ja niin jotenkin ammattimainen ja teknisesti toimiva.

Munaako herra ministeri oli kivasti muokattu ajankohtaiseksi eli vaikka alkuperäinen kässäri on siis Ray Cooneyn, niin osansa saivat niin Katainen kuin Urpilainenkin(liekö ministerit itse käyneet näytelmää nauramassa).
Elinkeino(keinoelin)ministeri on juuri saapunut hotellihuoneeseensa, aikomuksenaan viettää siellä rattoisa hetki rakastajattarensa kanssa. Oikeasti hänen tulisi olla eduskunnan kyselytunnilla... Kaikki näyttää aika kivalle, kunnes - ruumis roikkuu ikkunalaudalla! Siitä se farssi alkaa ja mitä enemmän soppaa hämmennetään, sen sekavammaksi se käy. Ihmisiä tulee ja menee ja kuka on kukin ja kenenkin veli tai sisko, niin siinä onkin ymmärrys tiukilla. Kertakaikkiaan se oli niin hauskaa!

Puntti Valtonen oli se ministeri, hah, ja millainen, ihan huippu! Hänen avustajanaan toikkaroi  Risto Kaskilahti mahtavine kulmakarvoineen ja sai huvittuneisuutta osakseen, vaikka ei olisi sanonut sanaakaan. Helena Vierikko veti ansiokkaasti ministerin rakastajattaren roolia.  Jaakko Saariluoma toimi hotellin johtajana ja tuli paikalle aina kun vaan oli jotain väärin käsitettävää. Krisse Salminen oli venäläinen hotellisiivooja, joka oli aina niin "kovasti paholainen"... Antti Litja toimi tarjoilijana, joka auliisti tomitti erinäisiä lisähommia, pientä korvausta vastaan. Jaana Saarinen oli ministerin vaimo, joka tupsahti paikalle, vaikka ei olisi pitänyt. Samoin teki neiti Forss, jota näytteli Sari Puumalainen. Myös Renni, ministerin rakastajattaren avomies pelmahti paikalle ja hän oli Jussi Lampi, joka aina "pelästyttää" minut koikkelehtimalla paikalle. Vielä olisi Riipinen, salapoliisi, jolla oli ihan kiva rooli, kun ei juuri tarvinut alussa mitään haastella ja hänen osaansa veti Antti Lang.

Olipas kiva esitys!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)