sunnuntai 29. syyskuuta 2024

Kaaos kulisseissa

 Kaaos kulisseissa on tämän syksyn riemastuttava näytelmä Kouvolan teatterissa.  Michael Frayn käsikirjoituksen pohjalta ohjaus on Jukka Keinosen. Luulin, että olin nähnyt tästä jo muualla toisen version, mutta enpäs ollutkaan ja se vasta olikin ilahduttavaa.

Sali täyttyi aika lailla ääriään myöten ja sitten se alkoi. Kaaosta heti alusta alkaen. Aiettä, mie rakastan sitä, kun yleisö otetaan mukaan heti kättelyssä niin, että osuu ja uppoo.

Koska on kyse kaaoksesta, niin sitähän se on alusta loppuun asti. Yhtä kohellusta kaiken aikaa, niin että ei meinaa saada henkeä vedettyä.
Saamme seurata esitystä, missä esitetään näytelmää ”Ei ketään kotona”. On harjoitus, on esitys kulissien takaa ja sitten, miltä se näyttää yleisölle esitettynä. Ohjaaja-Lennin roolissa on Markus Waara, joka osaksi istuu katsomon perällä ja huutelee sieltä ohjeita.

Johanna Heimonen on aivan mahtava Outi, joka esittää Rva Clackett’a ja ottaa kyllä lavan niin haltuun. Panu Poutanen töytäilee Harrina, joka tekee niin hienon alastulon portailta, että sen olisi halunnut nähdä heti uudestaan ja uudestaan hidastettuna. Tiina Winter Iidan roolissa saa kekkaloida oikein huolella.


Annina Rubinstein on Pauliina, joka selvittelee kaikkien välejä. On kyllä jännittävää, että niin hän kuin Tiina Winterkin sujuvasti korkkareissa juoksevat portaita ees sun taas.
Samu Loijas on vieraileva tähti Kouvolan teatterissa ja hänen roolinsa on Petteri, joka on kyllä niin ”petteri” punakuonoineen. Hyvin istuu tai makaa.


Veli-Matti Karén seppoilee Seppona. Voi Seppo, missä sinä olet? Aina jossain ja ilmestyy kyllä sitten. Seppo vetää ihan omaa show'ta.

Satu Taalikainen ja Satu Lemola ovat ne teatterin ”takapirut”, Tinde ja Peppi. Yhteistyö ei ole paras mahdollinen, mutta eihän sitä muuten kaaosta saisikaan.

Kulisseissa siis kuohuu, kun kellä kaikilla on suhde ja kenen kanssa. Ihailtavaa sähläämistä, mikä siis näyttää siltä ja että olisi helppoa, mutta voi vaan todella arvostaa, miten taitavaa työtä on taas tehty. Erinomainen paketti!

Ehdottomasti syksyn pimeneviin iltoihin tehty esitys, mikä kannattaa käydä kokemassa.

Kuvat: TAVATON media


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)