lauantai 14. huhtikuuta 2012

HAMLET

Oli teatteri-ilta! Tällä kertaa menin kaupungintalolle, missä en ole koskaan ennen nähnyt teatteria. Nyt näin ja en ihan mitä tahansa teatteria, vaan siellä oli Hamlet! Ja millanen Hamlet, uuh, aivan huikea! Minä, joka en juuri ymmärrä mistään hienoista klassikoista yhtään mitään, niin tämä ikivanha näytelmä avautui minulle kuin olisin ollut fiksumpikin.

Näytelmä oli niin mahtava, että siitä todella nautti alusta loppuun asti. Tarina oli mahtava ja se miten se tarjoiltiin, oli niin loistava kattaus, että voi vain olla olla itteensä tyytyväinen, että tulipas lähdettyä.

Mikko Bredenberg on sellanen Hamlet, mikä syöpyy varmaan iäksi mieliin. Sitä vaan ihaili kaiken matkaa, ihmetteli, miten sitä joku kykeneekin olemaan niin hyvä? Suorastaan ihanan hullu! Monta kertaa mietin, miksi hän ei sekoa sanoissaan, sillä Shakespearen teksti ei ole niitä helpoimpia joskin on aivan uskomatonta tulitusta.

Elina Ylisuvanto Ofeliana oli koskettava. Hän oli niin kaunis ja kun hän murtui, sitä melkein meni hänen mukanaan. Siinä vaiheessa oli jo vihainen Hamletille.

Ilkka Hämäläinen oli monessa roolissa. Voi Ilkka, miten taitava ja muuntautumiskykyinen oletkaan! On aina ilo seurata kuinkä näyttelijä pystyy venymään moneen rooliin.

Kouvolan teatteri oli jälleen kerran pannut parastaan! Rakentanut aivan uskomattoman näyttämön kaupungintalolle(jo se on nähtävä) ja miten se toimi, wau! Kaikki näyttelijät olivat niin mahtavia!
Eturivin paikalta katselin puvustusta, mikä oli Niina Pasasen käsialaa. Jokaisen sauman näki ja sitä sukkahousujen määrää(miehillä)... Väkisinkin kerkesin miettiä, miten kankaat ovat valittu ja kuinka kauan on mennyt aikaa, kun on saatu niistä valmista.

Minä todella toivon, että mahdollisimman monet ehtisivät nähdä tämän upean näytelmän, joka on täynnä kaikkea, mikä tihkuu rakkautta, valtaa ja petoksia.

Kuvat: Marja Seppälä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)