sunnuntai 15. helmikuuta 2015

Vihan jumala

Vihan jumala on Yasmina Rezan hyvinkin suosittu näytelmä, missä ah, niin fiksut aikuiset tapaavat  selvitellääkseen poikiensa tappelua. Nimestään huolimatta näytelmä ei ole ihan niin vakava, sillä naurua ei voi välttää. Eero Hasun ohjaus Mikä?teatterissa on jälleen onnistunut kunniakkaasti!

Aleksi ja Anne Renlund saapuvat Mikke ja Veronika Huttusten kotiin. Ollaan niin kovasti hyvin käyttäytyviä ja kohteliaisuus oikein kimaltaa, kunnes se alkaa himmetä ja kaikki alkukantaisuus puskee esiin.

Huttuset, Veronika tai Verru(Ulla Tiainen) ja Mikke(Wellu Winne) ovat niin maireita, kunnes se petoeläin paljastuu, niin alkavat vaikuttaa suorastaan sympaattisilta.
Anne(Irma Jäppinen) ja Aleksi(Olli Korpela) Renlud ovat herkullinen pariskunta! Siinä missä kaikki muut yrittävät esittää jotain fiksumpaa, Aleksi Renlund on aika lailla oma ittensä, raivostuttava! Anne taas... noh, se on vaan nähtävä ja kuultava!

Vihan jumala on kerrassaan loistava näytelmä! Se jännite, mikä alkaa alusta, kun kaikki on näennäisesti hyvin ja miten tilanne alkaa sitten pikku hiljaa repeillä, pitää katsojan niin otteessaan. Mikä?teatteri on loihtinut sellaisen tunnelman, että se antaa joka käänteessä jotain. Jokainen ilme, sanan paino, liike, kaikki kertovat omaa tarinaansa.

Vihan jumala on totta! Nykyajan arkipäivää! Niin, kyllä minun sisälläni soivat jatkuvat taputukset, kun nauroin tälle näytelmälle. Jätän "saarnan" nyt tästä pois ja siirryn suoraan loppuvirteen ja kehoitan kaikkia aikuisia näkemään tämän näytelmän!


Kuvat: Elina Winne

Mikä?teatteri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)