sunnuntai 26. huhtikuuta 2015

Ranta

Mikä?teatterissa on nyt näytelmä, mikä imasee mukaansa. Ranta on Paavo Westerbergin käsikirjoittama ja tämän Rannan meille on ohjannut Heidi Koskinen.

Istuimme eturiviin avoimin mielin.  Ranta ei ole ihan niitä helpoimpia näytelmiä, mutta jollain muotoa puhutteleva ja henkilohahmot olivat mielenkiintoisia.


Patrik(Ilkka Ahti) on psykiatri, joka aluksi vaikuttaa ihan täyspäiseltä, mutta pikkuhiljaa alkaa vaikuttaa siltä, että kaikki ei ole ihan niin rauhallista kuin olettaisi. Tulee mieleen heti, että kuka oikeastaan on potilas, kuka lääkäri.

Kalle(Joonas Kilpeläinen) on potilas... ja lääkäri.

Patrik on kutsunut ihmisiä leirille, missä jokaisella on oma tehtävä. Mikä se on, ei ihan heti valkene. Ei myöskään se, miksi kaikki on koolle kutsuttu. Aivan kuin suuri uhka olisi päällä ja se luo jännitystä.

Heikki(Janne Järvisalo) on niin kiltti, rauhallinen, myötäelävä, kunnes hän kertakaikkiaan räjähtää - se oli huikeeta!
Susanna(Sirpa Serovuo) on niin piristävän räväkkä ja totuuden torvi, että hän puhdistaa ilmaa ihan huvittavuuteen asti.

Kun Ranta etenee, jokaisesta paljastuu yhtä sun toista ja katsoja on kuin stalkkaaja. Mielenkiinnosta haluaa tietää lisää ja kuinka kaikki päättyy ja mihin.

Milena(Milla Raunio) on Patrikin vaimo, kuollut sellainen. Milena ilmestyy välillä Patrikin luo. Ymmärsin, että lohduksi, sillä Patrikin synkkyys selittyy surulla.

Heikki on kutsunut vielä Julian(Satu Laiho) mukaan leirille, tuomaan lääkelaukun. Lisää paljastuksia!

Ranta on näytelmä, mitä ei voi kaiketi selittää, ei ihan täysin ymmärtää. Kun sen näkee, se jättää mieleen ajatuksia, jotka jää elämään.
Upeat videokuvat luovat tunnelmaa ja ne ovat luoneet Heidi Koskinen ja Jari Jyrkänne. Pelkistetty lavastus on Elina Winnen loihtima.

Kuvat: Heidi Koskinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)