sunnuntai 28. heinäkuuta 2024

Valelääkäriksi vasten tahtoaan

 Kuusankosken ulkonäyttämöllä meitä hellittiin hauskalla kesänäytelmällä Valelääkäriksi vasten tahtoaan. Käsikirjoitus on Albert Ljung'n ja Kuusankoskelle tämän valelääkärihupailun on ohjannut Karolina Eklund-Vuorela. Ensi-ilta oli 26.7 perjantaina ja sää oli suotuisa, ei ollu hiki eikä kylmä, ei paistanut naamaan, eikä satanut. 

Roppinen on hiukan saamaton, paitsi naisten suhteen ja vaimo Rilli antaa siitä pikkasen huutia. Kun paikalle osuu veljekset Tuomas ja Paavali, jotka etsivät emännän tyttärelle lääkäriä, Rilli panee toimeksi. Roppisesta tulee valelääkäri vastoin tahtoaan. Janne Järvisalo on mainio valelääkäri ja saa aikaan jos vaikka miten monta hässäkkää. Rillin osan tomerasti vetää Tanja Paakkulainen.


Joonas Wirtanen ja Sanna Kausalainen-Szigetközi ovat veljekset Tuomas ja Paavali Apostolinen ja hyvin jaksavatkin kirmata milloin kenenkin perässä.  Emäntänä häärää Marinka Ehrukainen, joka yrittää naittaa tyttärensä vanhalle, mutta varakkaalle ukolle. Tytär Josefiina ei moiseen suostu. Nea Mannila Josefiinana on ihanan tempperamenttinen. Herkee sitten puhumattomaksi ja siihen tarvitaan nyt lemmentohtoria. 

Talon piikaa viekoittelee sillä välin Roppinen, eikä ollenkaan välitä siitä, että Tuomas Apostolinen on jo Aulikin varannut. Outi Peräkylä on varsin viekoittelevassa osassa ja miten saakin taikinan alustettua. 

Josefiina on rakastunut Robertiin, mutta äiti ei halua moisesta kuullakaan, koska Robertilla ei ole rahaa. Luukas Kaskimaa on oikein osuva Robertin roolissa.

Koko esitys oli alusta loppuun hyvällä tempolla etenevä ja sitä oli ilo seurata. Hauskan harmiton tarina sopii niin hyvin kesäteatteriohjelmistoon. Jokainen oli omassa roolissan niin hyvä. Toimiva lavastus on Sisu Laitisen.

Menkää ihmeessä katsomaan miten valelääkäriksi joutuu ja kuinka siinä hommassa pärjätään.
Viimeinen esitys 24.8.

Kuvat: Heidi Koskinen-Järvisalo

1 kommentti:

  1. Kiitos, kun kävit katsomassa :). Huomionarvoista tietyllä tapaa on se, että tämä näytelmä on viime kesän tapaan, Kuusankosken ja Mikä?Teatterin yhteisponnistus. Ei ehkä ole ainakaan Kymenlaaksossa ihan jokapäiväinen ilmestys tällainen yhteistyö harrastajateattereiden kesken.

    VastaaPoista

Oliskos jotain sanottavaa ;)