lauantai 9. elokuuta 2014

Gabriel, tule takaisin

Mika Waltarin Gabriel, tule takaisin, on erittäin hyvä näytelmä, edelleen! Mikä?teatteri esitti sen talvella sisätiloissa ja nyt, tauon jälkeen ulkona, kesäteatterissa, Kouvolan museokorttelissa! Kuulinpa hyvinkin sen, että miten on hyvä, vaikka olisi nähnyt sen elokuvana tai joskus jollain muulla näyttämöllä, niin nyt puree...


Gabriel tulee ja vie naisten sydämet! Voi, miten uskomatonta, kuinka mies kietoo pauloihinsa kaksi vanhapiikasisarusta. Kaksi keski-ikäistä, tylsää, arkista ja harmaata paperikaupan pitäjää. Miten ihminen kaipaa sitä toista, läheisyyttä ja uppoaa valheeseen.


Sisarusten sisarentyttärestä, Railista, on tehty hupakko, joka ei ymmärrä mitään, koska on vielä niin lapsellinen. Onneksi, koska niin ollen, ainakin minusta, Raili, on tämän näytelmän sankari! Nuoruuden suomalla otteella.


Näyttelijäsuoritukset ovat huikeita! On pakko kertoa, että tunnen ihmiset näiden roolien takaa ja näissä rooleissa he eivät ole tuttujani. He ovat Ulriika, Gabriel, Raili ja Kristiina. Joka esityksestä olen vaikuttunut, enkä ole ainoa!

Tämä on nähtävä!

Kuvat: Elina Winne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)