maanantai 9. marraskuuta 2015

Discokuume

Voimateatterissa astutaan nyt 1970-luvulle! Ollaan Kymen Kartanossa ja kattaus on ihan uskomaton! Sen on kauniisti ja ammattitaidolla kattanut Virve Mattila.
Helsinkiläinen nuoripari on jostain syystä eksynyt Kouvolaan ja ennen Käyrälammelle menoa, he suuntaavat Kymen Kartanoon ja kyllä kannatti.

Etukäteen jo oikein kutkutti mennä katsomaan tätä esitystä, sillä olenhan elänyt omaa nuoruuttani juuri silloin kuumalla 70-luvulla. Otin hyvän asennon ja nautin - ihan koko ajan.

Kymen Kartanoon oli pestattu ihan kaikki maailman sen aikaiset tähdet. ABBA aloitti ja se oli niin upeeta, juuei, sitä ei pysty kuvailemaan. Virve ja Salla Mattila olivat niin Agnetha ja Frida.

Kuva: Anssi Ahola

Sami Leino ja Mira Peltola nuorena pariskuntana luotsaavat koko illan läpi kun he kertovat yleisölle, mitä milloinkin on tulossa ja tuli - runsas setti.
Varsinaisia lauluosuuksia esittävät siis Virve ja Salla Mattila, Simo-Pekka Patrikainen ja ihana Riina Mattila. Jokainen heistä on aina niin tunnistettava, sillä jos ei ihan ulkoisesti, niin kun ääni kajahtaa ilmoille, nousee iho innostuksesta ihan kananlihalle, kuten seuralaisen tuumasi.

Saimme nähdä ja kuulla mm. Baccaraa, Donna Summeria, Barbra Streisandia, Tina Charlesia ja monia muita Virve ja Salla Mattilan tulkitsemina. Simo-Pekka Patrikainen venyi myös moneksi. Kun hän oli Kymen Kartanon poke, niin välillä hän oli mm. John Travolta, Rod Stewart, Bee Gees...
Riina Mattila oli Michael Jackson!!! Mikä tähti tämä nuori tyttö on! Sen huomasi jo siitä, että hänen mikkinsä ei toiminut, niin ei mitään hätää, ei mitään paniikkia. Vaihdettiin mikki ja aloitettiin uudestaan. Olin mykistynyt siitä miten hienosti se meni. Puhumattakaan siitä, miten hän lauloi ja tanssi.
Nämä siis vain muutamia mainitakseni, sillä reiluun tuntiin mahtui niin paljon sitä rytmiä ja kimallusta, että sitä oli ihan pakahtua.

Kaikki oli niin kohdillaan. Ei siis riittänyt, että sai kuulla todella upeaa laulamista, niin tanssit sujuivat kuin...no tanssi! Koreografia oli Anu Itkosen ja se oli niin saumatonta! Tanssityttöinä oli alan harrastajat Miia Jyräs, Tiina Ikkonen ja Tanja Mäkelä.
Lisäksi puvustus!!! Niitä riitti ja oli niin ilo silmälle, kun joka kerran saimme nähdä mitä hienoimpia luomuksia. Eturivistä  näki niin, että olisi melkein tehnyt mieli hipaista, miltä mikäkin kangas tuntuu.
Anssi Ahola hoiteli valot ja tekniikan, mikä teki myös ison osan koko esitykseen.Olin innnoissani kun menin ja ihan sekaisin kun lähdin. Posket Discokuumeesta hehkuen lähdin kotiin ja totesin, että joku kuume voi sentään tuntua hyvältä.

Menkää nyt hyvä ihmiset katsomaan. Vanhoille kouvolaisille tässä vilahtelee tuttuja nimiä ja paikkoja ja muille ne ovat vain nimiä, joiden tietättömyys ei haittaa, sillä estradille hyppää aina tuttuja nimiä!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)