keskiviikko 13. tammikuuta 2016

Nuotin vierestä

Vuoden 2016 ensimmäinen kulttuurikeikka oli elokuva! Nuotin vierestä - elokuva käytiin katsomassa Studio123:ssa runsailla poppareilla. Lauri Nurkse on hoidellut ohjaamisen!

Olin jo melkeinpä malttamattomana odottanut, että näen tämän elokuvan, sillä oli mielenkiintoista nähdä vanhenevasta äidistä tarinaa. Kun on saavuttanut sen rajapyykin, että ei ole enää mitään väliä ja voi vaan hassutella, elää huolimatta muista. Ikään kuin se tilanne, että vanhakin nuortuu!

Nuotin vierestä-leffassa tätä hersyvän Leena-äidin roolia veti niin ihanasti Leena Uotila. Tykkäsin niin siitä huumorista, mitä hän lateli ja miten hänen pönöttävä insinööri-poikansa, ups DI, kiltisti myötäili ja yritti epätoivoisesti säilyttää edes jonkinlaisen tiukan olemuksen ja käytöksen. Arton osassa on Riku Nieminen, joka oli minusta kyllä niin luonteva.

Osaksi Arton pönöttämiseen vaikutti hänen pedantti vaimonsa, Pihla Viitalan tulkitsema Marjukka. Niin cool, että ärsytti kyllä aivan hirveästi. Nykyaikaan kärjistetty naiskuva, apua! Sanomattakin on selvää, että Leenan ja Marjukan välit eivät olleet kovinkaan sydämelliset.


Kun Leena päättää lähteä Kotkaan karaokekilpailuihin, hän värvää Arton mukaan ja sillä matkalla kaikki muuttuu. Kaikkien elämä! Karaoketuomari Susanna tekee melkoisen vaikutuksen, niin Artoon kuin katsojiinkin. Häntä näyttelee Essi Hellén.

Nuotin vierestä on elokuva, missä hauskasti asetellaan kaksi elämäntapaa vastakkain. Rento ja rahvas vastaan tiukan asiallinen pönöttäminen ja senhän arvaa, kumpi vetää pitemmän korren. Elokuvan mulkeroiden rooleissa ovat mm. Antti Luusuanniemi ja Oskari Katajisto. Juha Muje on ihana Veke, joka niin ihastuu Leenaan.

Elokuvassa oli myös kohtia, mitkä pani herkistelemään. Äidin ja pojan suhde ja asioiden esille tuominen, molemmin puolin, siinä oli jotain niin koskettavaa.

Tykkäsin tästä elokuvasta monesta syystä! Siinä oli juuri tuo vastakkainasettelu, mukava asioiden ja tyyppien hienoinen kärjistäminen. Lisäksi se,  kun Arto vaihtoi suuntaa, niin koko ajan sitä oli mukana ja peukutti sille, hyvä ettei pompannu mukaan laulamaan Pylly vasten pyllyä pump-pump - ja tiestysti nuotin vierestä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)