tiistai 9. helmikuuta 2016

Heljä Heikkinen Kolmen pennin opperan Pollyna!

1. Olet Lappeenrannan teatterissa Kolmen pennin oopperan Polly. Miten päädyit Pollyksi?
- Näin ilmoituksen, että Lappeenrannan kaupunginteatterin Kolmen pennin oopperaan etsitään vielä nuorta naisnäyttelijää Polly Peachumin rooliin ja kiinnostuin siitä heti. Laitoin teatterinjohtajalle hakemuksen ja ilmaisin mielenkiintoni. Myöhemmin osa hakijoista pyydettiin koelauluun, josta sitten minut onnekseni valittiin rooliin.
Kuva: Ari Nakari


2. Kuinka haasteellinen Pollyn osa on? Miten pian opit laulut, jotka eivät ole ihan helpoimmasta päästä?
- Koen Pollyn osan melko haastavaksi, mikä on todella mielekästä! Aluksi jännitti muutaman kappaleen kohdalla miten omaksun niihin tarvittavan laulutyylin, joka on äänenkäytöltään "klassisempi" kuin missä olen mukavuusalueella. Harjoitteleminen tekee kuitenkin ihmeitä ja kun näyttelijäntyö vielä siivittää musiikillista ilmaisua, niin kyllä sieltä alkoi kaikenlaista tulla ulos. Kävin myös muutamalla laulutunnilla, toinen oli jopa Lontoossa asti eräällä englantilaisella opettajalla.

3. Yksi Kolmen pennin oopperan herkullisimpia kohtauksia on mustasukkaisuusduetto! Millaista sitä on esittää, riidellä laulaen?
- Mustasukkaisuusduetto on ihana ja sitä on hauska esittää. On kivaa vaan antaa mennä ja jopa kirkua. Tykkään usein hallitun laulun lisäksi rosoisesta ja jopa rumasta äänenkäytöstä, kun se on mausteena muuten harjoitellun kokonaisuuden lomassa. Siitä nautin! Täytyy kyllä sanoa, että välillä riitelykohtauksen jälkeen tunnen lihaksissa, että tulipas nyt puristettua ja riehuttua, heh.

4. Tämän näytelmän alkumetrit olivat vastoinkäymisten saattelemia. Mitä tapahtui?
- Tämän näytelmän harjoituskaudella sattui poikkeuksellinen juttu: ohjaajamme vaihtui vain 4 viikkoa ennen ensi-iltaa. Timo Sokuran täytyi keskittyä teatterinjohtajan tehtäviinsä ja Pirkko Uitto laajensi työnkuvaansa näyttelijästä ohjaajaksi. Näyttelijä Anna-Kaisa Makkonen ryhtyi ohjaajan assistentiksi, sillä Pirkko on paljolti kiinni näyttämöllä Celia Peachumin roolissa, mikä vaikeuttaa hänen osaltaan kohtauksien kokonaisuuden hallintaa. Superkaksikko!

5. Kuinka olet viihtynyt Lappeenrannassa?
- Olen viihtynyt Lappeenrannassa todella hyvin. Teatteri on järjestänyt meille vierailijoille majoituksen sataman alueelta, meillä on ihana näkymä Saimaalle. Vesistön läheisyys on nostanut elämänlaatua paljon, on ollut ihanaa kävellä rantaa pitkin jopa marraskuun pimeyden keskellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)