lauantai 6. elokuuta 2016

Kuume

Vielä on kesää jäljellä! Ihan oikeesti, sillä olin Kuusankoskella, kesäteatterin ensi-illassa. Kuumeessa - no, enkä ollu, vaan näytelmän nimi on Kuume, joten olin.
Tragikomedia maan ja taivaan väliltä...nimenomaan, sillä ihan kaikkea en ymmärtänyt, mutta ei se mitään. Melkosta menoa se oli ja semmonen Kuume, että jälkiväristyksiä on vieläkin. Pirkko Saision teksti ja Maija Raikamon mielenkiintoinen esikoisohjaus!


Mikä seurakunta tai oikeastaan sen henkilökunta! Olin häkeltynyt! Seurakunnassa kaikki hyvin, vai onko? Tarkastaja saapuu ja sen myötä kaikki muuttuu ja mihin suuntaan...


Tarja Lipponen kirkkoherrana tai kirkkorouva Oonana on aivan mainio, siis kertakaikkiaan ihan uskomaton, niin osaansa sopiva kuin vain olla saattaa. Anteeksi vaan, mutta se hiukan "lässyttävä" puhe oli niin nappiin, että vieläkin hykerryttää.

Rouva kirkkoherran tytär Hagar toimi kanttorina!? Herra varjele, mikä kanttori! Eveliina Laurinantti oli osassaan äärimmäisen luonteva, mahtava nuori kapinallinen. Aivan kuin ei olisi ollenkaan näytellyt.

Tarkastaja Krista! Mikä lie tarkastaja, mutta Jatta Salo, jonka äänen käytöstä olen aina haltioitunut, panee niin parastaan. Mielettömiä repliikkejä ja sellaisella paatoksella, että kyllä, sitä uskoo lopulta  hänen olevan hullu!
Tarkastaja, joka saapuu arvioimaan tämän seurakunnan tilaa! Panee hiukan hösseliksi ja ei niinkään hiukan.

Aulis Forssell on Lumppis(työllistetty), joka panee omaa lusikkaansa tähän soppaan tämän tästä. "Pikku-Lumppis" on Viivi Mauno, ihana nuori hymyilevä "aputyöllistetty". Näitähän joka seurakunnassa tarvitaan, sillä kuka muutoin näkisi ja kuulisi, mitä siellä tapahtuu.

Sirpa Niemi, hän se on se Hilkka, joka on melkein koko sotkun takana. Toimistotyöntekijä, jolla ei ole ihan puhtaat jauhot pussissa, jos kellään.
Sellaista se on, sekalainen seurakunta, missä Kuume saa vaikuttaa. Saadaanko seurakuntalaisia lisää paikalle ja mistä syystä ja mikä se on oikein...

Musiikkia oli taustalla ja siitä vastasi Maiju Laurila, jolla on ihan enkelimäinen ääni!!!

Hiukan istumalihaksia koitteli, niin kuin sanan julistuksessa yleensäkin ja tulee mieleen, että hivenen lyhyempänä olisi vieläkin parempi.

Vaan, älä droppaa mun tunnelmaa....siitä lähdetään!

Kuvat: Elina Winne
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)