lauantai 8. marraskuuta 2014

Kuntala

Kuusankosken teatterissa esitetään Timo Lehmusmetsän kirjoittamaa iloittelua, mikä kertoo Kuntalan perheestä!
Isä Kuntala(Kimmo Puhakka) on ykstotinen kunnanhallituksen 3. varapuheenjohtaja, joka on omistanut elämänsä politiikalle. Puolue ajattelee hänen puolesta ja monen muunkin ja niinhän siellä kunnan hallituksessa asioita eteen päin viedään. Kaikki yhteiseksi parhaaksi, vaikka tyttären(Elli Nieminen) koulu on lakkautettu ja vaimon(Sari Rajulin) työpaikka....
Taksikuski Jeppe(Ossi Ruuskanen) ramppaa tämän tästä Kuntalassa ja eikä vähiten sen takia, että on tannoin heilastellut ennen rouva Kuntalan kanssa.

Juho Kusti Kuntala päättää, että on rakennemuutoksen aika ja aikoo yhdistää Kuntalan perheeseen muitakin. Koska Anni-tytär haluaa muuttaa omilleen, niin tilaakin olisi. Yks kaks saadaan perheen lisäystä, kun otetaan Alli-rouvan isä(Aulis Forsell) ja hänen mukana tulee yllätysmorsian Hulda(Janika Sarpola)! Juho Kustin äiti(Auli Kallio) tulee "isän" kanssa, joka on epävirallisesti kuollut! Eikä siinä vielä kaikki, sillä sijoituslapsi Tero pelmahtaa myös paikalle, kahta viikkoa vaille täysikäinen!


Kuinka uusi Kuntala-liitos alkaa toimia, niin siinähän sitä sitten ollaankin! Kaiken sotkun keskellä, kun kaikki haluavat edelleen ruokaa, käydä vessassa ja käyttää lämmintä vettä. Ei ihan toimi!


Herkullinen näytelmä ja kaikessa hauskuudessa niin totista totta siitä, millaista oikea elämä on, se kunnallispolitiikka ja kuntaliitokset! Soisin, että kaikki päättävät elimet näkisivät tämän! Tosin, luulen, että vain ns. tavallinen kansa käy tätä katsomassa ja nauraa päätöksille.

Harrastajiksi kaikki selvisivät kiitettävästi, mutta jos jotain pitäisi nostaa hiukan framille, niin ilahduin Elli Niemisen nuoren tytön sanavalmiudesta. Hiukkaakaan takeltelematta hän laukoi ajatuksensa julki, kunhan vaan sai suunvuoron. Poikani, joka oli seuralaisenani, piti Ossi Ruuskasen taksikuskista!

Kuvat: Jyrki Kleimola

http://www.kuusankoskenteatteri.fi/

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)