sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Metsäjätti

Oli ilo ja kunnia olla Toimintavoiman uudessa teatterissa keskellä kaupunkia, missä näimme ensi-illan Irja Ahtovirran ohjaamasta näytelmästä Metsäjätti! Se oli mykistävää.


Istuudumme paikoillemme, eturiviin, niin että varmasti näkee kaiken. Mikä ensin pistää silmään, on lavastus - sitä nimittäin ei ole. Jo se alkaa herättää pienoista jännitystä, että miten kaikki tulee toimimaan.

 Hyvin! Kertakaikkiaan loistavasti. Miika Nousiaisen kirjan pohjalta tehty näytelmä toimii todella hienosti kolmen näyttelijän voimin. Vain mustat verhot heilahtavat kun roolit vaihtuu ja kohtaukset soljuvat kuin ketjussa. Vaatteet vaihtuvat ja aina on jokin tuoli tms. tuomassa kohtauksiin uskottavuutta. Niin ja taustalle heijastuvat kuvat olivat hienoja lavasteita.

Pääosissa on Pasi(Sasu Junkkari) ja Janne(Olli-Pekka Lattu), niin ja Pasin vaimo(Karoliina Heiskanen). Muitakin rooleja on niistä selvitään varsin kunniakkaasti.


Metsäjätti on tarina meille kaikille, suoraa tekstiä siitä, miten raadollista elämä on, miten tehtaita suljetaan ja kylät kuolevat. Tämä näytelmä on jotenkin niin totta, se pistää ajattelemaan, vaikka se välillä naurattaa.


Kaikki kolme olivat niin hengästyttävän hyviä, mutta pakko nostaa esille Olli-Pekka Lattu, vanha kehäkettu, joka pitkästä aikaa näytti luontonsa ja oli niin Janne!

Tästä on vaikeaa olla kertomatta lisää, sillä ei vaan halua paljastaa enempää. Tämä on koettava!

Kuvat: http://www.toimintavoima.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)