sunnuntai 25. syyskuuta 2016

Housut pois

Housut pois on sellainen musikaali, minkä voi katsoa aina uudestaan ja uudestaan. Nyt se tuli nähtyä Lahden Kaupunginteatterissa ja joka minuutti oli niin täyttä tavaraa.
Tässä Jukka Keinosen ohjaamassa musikaalissa otetaan housut pois! Nii-i, mutta sitä ennen sattuu ja tapahtuu paljon.

Housut pois -musikaali kertoo miehistä, työttömistä miehistä, jotka haluavat olla miehiä, elää elämää arvokkaasti ja kokea hyväksyntää. Pääosassa on Jerry, joka tarvitsee rahaa, maksaakseen elatusmaksut poikansa äidille. Hän on kaiken idean isä ja alkaa kerätä porukkaa, jotka strippaavat, kyllä juuri näin! Jerrynä loistaa Tuukka Leppänen.

 Jerryn paras kaveri on Dave, vähän läski, naimisissa, mutta ihan kuin jotain puuttuisi. Mikko Jurkka on Davena täysi kymppi. Vaimona saadaan nähdä Nina Tapio, joka siis Georgien osassa vierailevana tähtenä tuikkii.

Kuusi miestä haalitaan kasaan, kukin niin erilaisia kuin olla voi. Henry Hanikka oli ihan mahtava tummaihoinen Härkä! Panu Kangas oli niin hellyttävä äidin poika Malcom. Timo Välisaari hyppi Ethanin osassa seinille. Mikko Pörhölä oli vakuuttava Harold, joka yritti miesten poispotkittuna esimiehenä pitää edes jonkinlaisia kulisseja yllä, mutta...
Heille pianistiksi Jeanette, jonka räväkän roolin revittelee Satu Säävälä. Sakki on kasassa, mutta sitten pitäisi treenata ja se onkin ihan toinen juttu se.
Jokaisella on ristinsä kannettavana ja esteet voitettavana. Se on tämän tarinan parasta antia. Tuodaan niin monta erilaista asiaa estraadille, että välillä nauratti, sitten taas itketti.

Isä-poika-suhde, vanhempi-lapsi-asetelma, meille kaikille niin tuttu juttu, on tässä hauska, herkkä ja koskettava. Kuinka välillä se lapsi on kuin aikuinen ja päinvastoin. Mikä rooli nuorella pojalla! Nathanin roolissa oli meidän näkemässämme esityksessä Christian Ruotanen, joka oli niin kovin luonteva.

Naisia oli myös, mutta heillä ei ollut ihan niin suurta roolia kuin näillä miehillä. Silti he olivat kaikki niin upeita!! Raisa Vattulainen oli niin pirteä Vicki, jonka naisrooli oli jotenkin niin hieno, kaikin tavoin.

Housut pois on musikaali, missä ketään ei loukata. Vähän naljaillaan, mutta perusasiat tulevat sydämestä. Suurella ymmärryksellä, erilaisuutta ja ihmisyyttä painottaen se vedetään läpi. Tarina on siis lyömätön!
Musiikki on mahtavaa, biisit ovat omanlaisia ja pieni varoituksen sana sallittakoon, että viimeinen biisi saattaa jäädä korvamadoksi, sillä minulla se soi vielä seuraavana aamunakin. Orkesterin tahtipuikkoa heilutti Antti Rauramo.

Koreografiat toimivat ja ne olivat kekseliäitä, kiitos Johanna Keinänen.

Loistavat näyttelijät! Jokaisessa oli jotain extraa. En kerro niitä, sillä sitä on mentävä katsomaan! No hyvä, sen verran, että esim. Härkä teki sellaisen tempun, että olin tippua penkiltä.

Tämä musikaali sopii kaikille. Tottakai naisille, jotka pääsevät seuraamaan miesten strippausta, mutta ilman muuta miehille, koska miehistä tämä kertoo. Niin, minä suosittelen tätä ihmisille, sillä vaikka on hauskaa, niin kyllä antaa ajattelemisen aihetta, luo uskoa ja voisin väittää, että vähän itsevarmuuttakin.
Tätä ei voi jättää väliin, sillä niin hyvä mieli tuli tämän musikaalin näkemisestä, että sillä taas jaksaa pitkään!

Kuvat: Tarmo Valmela


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)