tiistai 25. lokakuuta 2016

Poikamiesboksi

Poikamiesboksi on Kouvolan teatterin tämän syksyn musikaali. Kyllähän sitä oottettiinkin, sillä ennakkoaavistus oli vahvasti se, että parasta tulee ja olin oikeassa.
Alunperin Poikamiesboksi oli Oscar-palkittu elokuva, joka sai ensi-iltansa 1960. Nyt sitä onneksi nähdään näytelmäversiona, joka on aina niin ainutlaatuista. Kouvolaan Poikamiesboksin on ohjannut ja koreografioinut Seppo Välinen, eikä ollenkaaan hullummin.

Chuck Baxter on tavan vässykkä, oikea lapasten lapanen, joka haluaa yletä, mutta on muuten niin vietävissä, niin kiltti, että oikein säälittää. Kovasti vielä ihastunut hissityttö Fran'iin, josta uskoo pelkkää hyvää, mutta jolla on ihan muita suunnitelmia.
Sami Kosola on mahtava, niin hyvä, että sitä ei voi kuin mykkänä ihailla. Hän vetää Chuckin roolin sellaisella taidolla ja lauluäänellä, mitä kuullessaan ja nähdessään voi todella sanoa nauttivansa.
Emma-Sofia Hautala on Kouvolan teatterin uusin tulokas ja aina pikkasen jännittää, millainen uusi ihminen on. Hukkaan meni hyvä jännitys, sillä Emma-Sofia otti paikkansa ihan täysin. Kaunis nuori nainen ja miten puhdas lauluääni. Hissityttö Fran'in osa on täysin kympin suoritus.

Chuck Baxter työskentelee firmassa, missä melko moni harrastaa syrjähyppyjä ja kukapas se on juonessa mukana lainaamassa Poikamiesboksiaan kuin Chuck, joka ei osaa sanoa ei ja toivoo vain saavansa ylennyksen. Pomona häärää J.S.Sheldrake, joka tuntuu myös tarvitsevan Poikamiesboksia. Veli-Matti Karén on pomona niin mahtava! Sitä vaan jää miettimään, miten niin mukava mies osaa näytellä niin nilkkiä. Tai onko siinä nyt mitään miettimistä, enemmäkin ihastelemista.

Sivurooleissa oli paljon porukkaa. Hissityttöinä liehakoivat mm. Elina Ylisuvanto, Kaisa Montonen ja Satu Lemola. Lisäksi Elina Ylisuvanto veti Neiti Della Hoyan osan sellaisella tempolla, että meinasi alkaa naurattaa samalla lailla kuin häntä.

Suuri joukko avustajia oli haalittu kasaan pitkin kyliä ja erittäin onnistuneesti. Kun vielä mainitsee, että ihan mahtava lavastus ja valot! Kerrankin muistan valot, koska ainakin minä panin merkille, miten upeasti valot toimivat ja kertoivat oman osuutensa.

Poikamiesboksi on kepeän hauska ja riemullisen piristävä musikaali loppuvuoden pimeisiin iltoihin.

Kuvat: Nadi Hammouda

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)