maanantai 24. lokakuuta 2016

Syysprinssi

Upea kotimainen elokuva on Syysprinssi. Draamaa ja romantiikkaa. Alunperin Syysprinssi oli vain kirja ja tietysti sen takana tarina, mikä oletettavasti perustuu tosielämän pyörteisiin. Kirjan on kirjoittanut Anja Snellman jo vuonna 1996, jolloin hän oli vielä Kauranen.
Nyt tämän koskettavan tarinan on elokuvan muotoon saattanut Alli Haapasalo.


Inka ja Juhana, kaksi nuorta kirjailijalupausta kohtaavat toisensa 1980-luvun alussa kiihkeissä kirjallisissa piireissä, missä halutaan vaikuttaa ja missä punk on kova juttu. Kiihkeätä on Inkan ja Juhanan rakkauskin, intohimon täytteistä, suorastaan hullua, kunnes hulluus pikkuhiljaa hipii kuvioon muutenkin.

Laura Birn on Inkana aivan loistava. Nuori ja topakka, eteenpäin pyrkivä ja niin rakastunut, sittenkin kun toinen ei enää ole, ei muista.
Lauri Tilkanen on uskomaton Juhana, hurmaa hulluudella ja sillä jumalaisella olemuksella. Oikein sattui katsoa sitä tuskaa, minkä hän välittää, kun kaikki pimenee.
Jos ei muuten olisi kiinnostunut koko elokuvasta, niin kannattaa tämän pääparin takia mennä. Se kiihko välittyy katsojalle, se tunne ja tuska. Se kaikki kaunis, mikä heillä oli ja mikä jäi.

Sivurooleissa on vaikka ketä, mutta ne jäävät todella sivurooleihin, eikä se kyllä haittaa. Inkan ja Juhanin intohimoinen rakkaus sulkee kaiken ulkopuolelle.

Vaikka tällä rakkaustarinalla ei ole onnellista loppua, se oli kaunista ja niin tärkeää. Jotain niin koskettavaa ja sieluun käyvää siinä oli, että siitä ei pääse heti eroon, vaan se jää mieleen pitkäksi aikaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)