torstai 5. heinäkuuta 2018

506 ikkunaa

Tätä oli odotettu jo keväästä asti, että pääsee Mikkeliin, Naisvuorelle ihastelemaan maisemia ja mikä parasta, nauttimaan sateesta - Miljoonasateesta! 506 ikkunaa on sen sortin kesäteatterisade, ettei kastunut kuin silmäkulmat, naurusta! Ja kappas, kun luvattiin rahat takaisin, jos ei naurata, niin olisi kyllä vaikeata kuvitella, että tämän esityksen voisi katella naama näkkärillä vaikka kuin tekisi mieli lippurahoja takaisin.

506 ikkunaa on Heikki Salon käsikirjoittama ja Pekka Laasosen ohjaama hulvaton tarina, mitä jykevästi maustaa Miljoonasateen musiikki. Juuri sellainen paketti, missä on juuri oikeat ainekset kesäteatteriyleisölle - hupia ja musaa!Hauska yhteensattuma se, että kun Mäntyharjun kesäteatteri alkoi siitä, että oli haudattu isä, niin sama juttu oli nytkin. Veljekset tapaavat toisensa vuosien jälkeen, isä on kuollut. IV ja PV, isoveli Anselmi ja pikkuveli Tarmo.
Tuhlaajapoika Anselmina koheltaa Aarni Kivinen, jonka jotkut saattavat muistaa eräästä saippuasarjasta. Hyvin menee, soitto soi ja laulu raikaa. Marko Nurmi on omaksunut pikkuveli Tarmon roolin ketterästi kuin orava. Veljesten myötä tutustutaan koko pihapiiriin, missä asuu hullunkurista väkeä.

Keinonen on ikkunanpesuyrityksen pomo. Risto Kopperi on tavan keinonen, vekkuli velikulta, joka on niin syrjällää Ruusaan kuin mahdollista. Riitta Havukainen on Hansu eiku Ruusa, aivan ihana, reipas ja raikas. Miten suhde toimii, niin se onkin melko hauska mysteeri.

Toinen pariskunta, jolla on vielä mutkikkaampaa on Paula Cecilia ja Insinööri Mäkki. Toinen on varsinainen räväkkä suorasuu ja toinen sitten niin ujo, että pelkää omaa varjoaankin.

Katriina Honkanen, jota on nähnyt vaan lempeissa ja hempeissä rooleissa, täräyttelee siihen malliin, että joku heikompi saattaisi pelästyä, mutta niin vaan yleisö nauroi. Vintte Viitanen veteli ujous-show'ta niin, että meinas oikein jännittää, että miten miehen käy.


Tarinan nuoripari on Tarmo ja maahanmuuttaja Meli. Tuuli Anikari kunnostautui kerrassaan loistavasti mamuna, mutta ihan mahtavana robottina! Juu, sillä kyllä tässä kesäteatterissa nähdään robotti. Näin kouvolaisena se ehkä huvitti piirun verran vielä enemmän kuin muita.


Esityksessä siis kuullaan Miljoonasateen biisejä ja se kuullosti niin hyvältä etten sanotuksi saa. Miljoonsade oli itse tehnyt taustanauhat, mutta näyttelijät lauloivat ja kiitos, sitä oli ilo kuunnella!
Minun silmää hivelee aina myös hyvä koreografia ja sitä oli nyt ja sen takana on Kira Riikonen.


Ensi-illassa meitä vielä hemmoteltiin sillä, että loppulaulussa oli itse Heikki Salo ja koko Miljoonasade. Ihan parasta ja niin me lauloimme kaikki yhdessä Tulkoon rakkaus, tulkoon rikkaus - ilman ei saa jäädä kukaan. Vielä aamullakin se soi päässä ja sydämessä ja oli niin hyvä mieli.
506 kiitosta koko sakille, yhdessä ja erikseen!

Menkää Mikkeliin! Kiivetkää Naisvuorelle, ilon kautta!

Kuvat: Jere Lauha
Älimmainen kuva: Kini Laine

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)