sunnuntai 6. heinäkuuta 2014

Jo vain herra ministeri

Ihastu Iittiin ja sen kesäteatteriin! Tänä kesänä Iitissä pääsee ministeritason tunnelmiin, sillä siellä esitettävä näytelmä Jo vain herra ministeri viihdyttää kansaa yllin kyllin ja on ihan yli kylän!

Jaavanvaaran kylältä on viety jo kaikki, mutta kyläkauppa on ja sen Lötjösen kauppiaspariskunta. Herra kauppias(Pasi Taavitsainen) on niin suivaantunut, että päättää panna toimeksi. Suunnitelma on lähes valmis, kun ministeri, se suurin syyllinen(Janne Palin), muuttaa Jaavanvaaraan kuin tarjottimella. Kauppias hoitaa homman....


Ministeri Sorola vuokraa mökin, missä saisi rauhassa kirjoittaa(mitä???), mutta onko rauhaa??? Jälleen, kauppias hoitaa homman... Sota on julistettu. Kuka voittaa, se jää nähtäväksi.


Kaupassa vaihdetaan kaikki kylän kuulumiset(korostus sanalla kaikki). Kauppiaan rouva Aune Lötjönen(Iina Helander), Ritu Salmi, posteljooni(Sari Rajulin), Räikkä-Liisa, kylän juorukello(Ritva Muhonen) ja kylälehden toimittaja Satu Lehtiö(Jenni Vilén) paneutuvat asiaan melkoisella pieteetillä.


Kylällä on veljekset Putkonen, joista yksi on juuri karannut vankilasta ja punttausreissulla joutuu pukeutumaan naiseksi.... Juudas(Maria Tuominen), Jeremias(Pekka Malin) ja Jaakob(Veli-Matti Tiihonen). Kyllä, hauskaa on revitty juuri siitä, miten hölmöjä nämä veljekset ovat ja kuinka heidänkin apua tarvitaan.


Tässä näytelmässä on myös musiikkia!!! Mikä parasta, se toimii ja loistavan äänentoiston johdosta se on niin nautittavaa! Viimeisessä musiikkiosuudessa yleisö saa myös osallistua, sillä sanat löytyvät käsiohjelmasta!

Jo vain herra ministeri on hassun hauska näytelmä varsin ajankohtaisesta aiheesta, jonka jossain määrin soisi olevan totta! Siinä esiintyvät harrastajanäyttelijät ovat loistavia ja en nyt nosta ketään erityisesti framille, vaan kehrään koko porukalle.
Teatteriseurana minulla oli oma teinineitoni, joka ei tuskastunut kuin mäkäräisille, joten se on jo paljon se!

Menkää ja ihastukaa Iittiin ja sen kesäteatteriin.

Jaavanvaaran kyläläisiä, ihan ministeriä myöten, ohjasi Hasun Eero.

Kuvat: Elina Winne

http://www.iitinharrastajateatteri.fi

1 kommentti:

  1. Huikean hyvä esitys! Oma teinini ja varhaisteinini nauttivat kovasti ( paitsi niistä mäkäräisistä). Minä ja mies myös!

    VastaaPoista

Oliskos jotain sanottavaa ;)