maanantai 18. maaliskuuta 2019

Käsi paketissa lavalle - Netta Herranen

Anjalankosken teatteri Myllykoskella esittää Ray Cooney'n farssia Koukussa ja siinä Vicki Smith'n roolia tähdittää Netta Herranen. Tässä Netan ajatuksia:

1. Näyttelet Anjalankosken teatterissa Koukussa-näytelmän 15-vuotiasta Vickiä. Miten rooli siunaantui sinulle?

Ohjaaja Markku Kekki päätti tämän näytelmän roolituksen ja hänen mielestään olin semmonen pirtsakka pimu, joka on ihan Vicki.  
Kiitos Markulle luottamuksesta!

2. Mikä tässä farssissa on helpointa/vaikeinta?

Helpointa minulle oli löytää Vickin hahmo ja heittäytyä hänen elämäänsä. On mahtava päästä näyttämöllä tekemään eri tunneskaaloja läpikäyvä teinityttö.

Vaikeinta oli päästä farssille ominaiseen nopeaan rytmiin, ilman että homma menee ihan säheltämiseksi. Repliikkien samanaikaiseksi saaminen oli myös ensin hieman haastavaa, mutta kun oppi "hengittämään samalla tavalla" toisen kanssa niin homma helpottui.

3. Sinulla on myös rooli Kouvolan teatterin My Fair Ladyssa. Niin ja lisäksi päivätyösi. Millainen aikataulutus sinulla on?

Toimin täysipäiväisenä yrittäjänä. Teen alihankintana toimistotyötä eräälle logistiikka-alan yritykselle joka arkipäivä ja sen lisäksi teen päätoimialaani korusepän töitä iltaisin ja viikonloppuisin kun en ole toimistolla. 
My Fair Lady -näytökset määrittävät aikataulua jonkin verran, nehän sijoittuu pääasiassa perjantaille ja lauantaille. Muulloin sitten pääsee esiintymään Showryhmä Nemesis -tanssiryhmän kanssa ja tietysti olemaan mukana Anjalankosken teatterin prokkiksissa. 
Kotona minua odottelee avopuoliso Panu, kaksi koiraa ja pupu, joiden kanssa sitten se jäljelle jäävä aika vietetään.
Välillä tuntuu, että aika on kortilla, mutta hyvällä aikatauluttamisella ehtii vaikka mitä. Olen myös käynyt laulutunneilla Kotkassa ja opettelen kitaransoittoa (joka tietysti nyt rikkinäisen käden takia tauolla). Lisäksi ystäväni opettaa minulle steppausta aina kun saadaan molempien aikataulut kohtaamaan.

4. Loukkasit kätesi! Näyttelijän kynnys jäädä sairaslomalle on korkea. Kuinka selviät nyt rooleistasi?

My Fair Ladyn roolit vaativat paljon tanssimista ja liikettä, josta syystä olen joutunut jättäytymään pois muutamasta näytöksestä. Tanssiminen käsi sidottuna ei oikein onnistu. En saisi varata käden päälle lainkaan painoa tai tehdä vetoliikkeitä tmv. Onneksi Kouvolan Teatterissa on taitava porukka, joka hoitaa tarvittavat pakkaukset. Toivottavasti kykenen kuitenkin vielä edes osaan viimeisistä, jäljellä olevista kuudesta näytöksestä! Koukussa -näytelmän Vickin roolin pystyn tekemään käsi kantositeessä, joten sen roolin tekemistä tämä vamma ei haittaa. Toki kättä joutuu silti varomaan ja liikeratoja hieman soveltamaan.

Kuva: Tommi Mattila

5. Mitä teet kulisseissa silloin, kun et ole näyttämöllä?

Näytöksen aikana käyn kerran vaihtamassa roolivaatteet ja muutoin istuskelen takana ja nautin yleisöstä kuuluvista reaktioista asioihin, joita näyttämöllä tapahtuu. Aina jokunen hetki ennen kuin itse pitää näyttämölle mennä, käyn mielessäni läpi kohtauksen repliikkejä ja haen tarvittavan tunnetilan.

Kiitos Netta !

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)