perjantai 8. heinäkuuta 2016

Miksei Jeppe juo ?

Se oli äkkilähtö puolen tunnin varoitusajalla, määränpäänä Ruotsinpyhtää ja siellä aivan valloittava Strömforsin ruukkialue, missä on Ruukinmyllyn kesäteatteri! Kertakaikkisen ihana miljöö ja esityksenä Miksei Jeppe juo? Naurutakuulla! Jos ei yhtään naurata, saa lipun hinnan takaisin. Joku perin juurin saita tyyppi vois kokeilla...

Kuva: Kini Laine

Katetusta katsomosta avautui heti hulppea maisema eli näyttämö ihan parhaimmasta päästä ja kyllä, laituri ja vesi ovat hyvin otettu huomioon, tässäkin näytemässä.

Tällä kertaa oli vanha tuttu näytelmä tehty kääntämällä se toisin päin ja se oli varsin onnistunut. Sovituksen Ludvig Holbergin tarinasta oli rustannut Essi Rönnkvist ja ohjaus on Juhana Rönnkvistin.


 Jeppe Niilonpoika ei juo vaan kiukuttelee ja äksyilee kaikkien harmiksi, jopa veneelle. Jeppenä äkseeraa Marko Lindholm ja ottaa yleisönsä hyvinkin ilmeikkäästi ja lähes kaikin mahdollisin keinoin.
Jaakon baari on keskeinen tapahtumapaikka ja siellä Jaakon roolissa heiluu Veli-Pekka Ristaniemi, joka venyy tarinan edetessä opettajaksi ja... no enpäs kerrokkaan, etten paljastaisi esityksen herkkupaikkoja. Joka roolissa upea artikulointi ja kehon kieli pääsi hyvin oikeuksiinsa.
Jukka Saarinen on Masa ja sitten taas Touko, joka taas muuntautuu moneksi. Lupsakkaasta ärsyttäväksi ja takaisin. Palkitsevaa katseltavaa!

Näytelmän upeat naiset ovat Sanna Ristaniemi ja Essi Rönnkvist. He ovat Jaakon baarin kikattavia pissa-liisoja ja sitten taas Vienona ja Kainona kaikkea muuta kuin vienoja ja kainoja. Lisäksi Sannalla on Jepen vaimon rooli.
Näytelmän veteraani on Seppo-Ilmari Siitonen, joka Paronin roolissa ei jää ollenkaan nuorista jälkeen. Hän on tarinan "pahis" ja hoitaa roolinsa yhtä ketterästi kuin nuorempansa. Jos minulla olisi hattu, nostaisin sitä hänelle.

Vauhtia piisasi ja verbaalista iloittelua, paikkakuntakohtaisia näpsäytyksiä, joista Kouvolakin sai osansa, Kymijokea unohtamatta. Kun Nordea mainittiin, olin tukehtua, sillä se oli kyllä niin osuva nappi.

Menkää hyvät ihmiset katsomaan tätä, sillä Ruotsinpyhtäällä oli kaikki puitteet todella kunnossa!

Kuvat: Minna Marttila

Ruukinmyllyn kesäteatteri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)