keskiviikko 13. heinäkuuta 2016

Tankki täyteen

Kesäinen päivä, sataa-paistaa-sataa-paistaa, mutta eipä hätiä mitiä, tankki täyteen ja kohti Mikkeliä, missä Naisvuorella menee Tankki täyteen! Mika Nuojuan ohjaama versio meille vanhemmille niin kovin tutusta tarinasta, kun halvalla saa...


Sulo Vilenin autokorjaamo ja siinä sivussa baari on estraadin ydin. Lavastus toimi loistavasti, sillä niin oli sellainen kiva 1970-luvun tunnelma.
 Juttuhan menee niin, että Sulo Vilen (loivaliikkeinen Ismo Sievinen) ostaa aina kaikkea, kun halvalla saa. Rouva Emmi Vilen, Kätevä emäntä (Minna Kivelä) ei millään muotoa tykkää näistä "halvoista kaupoista" ja sehän hiertää. Kannat kopsuu ja helma vilahtaa, kun Emmiä ottaa pannuun. Sulo ei saa juuri sanaa suustaan, kun ei ymmärrä, miksi ei hanki jotain,  jos kerran halvalla saa.


Juhana Vilen on niin Juhana! Antti Heikkinen vetää roolinsa sellaisella antaumuksella, että kyllä nauratti. Kolmekymppinen aikamiespoika, pikkasen jämähtänyt, mutta vielä jaksaa haaveilla kaupunkiin pääsystä, kun ei autokorjaamoala vaan kerta kaikkiaan kiinnosta!

Konstaapeli Reinikainen, joka myös on tuttu hahmo meille jo hieman ikääntyneimmeille, oli niin hulvaton. Janne Kyyhkynen Reinikaisena oli hervoton. Poliisi pelmahti tämän tästä paikalle hauskoine juttuineen ja alati vikittelemässä baariapulaista Ullaa. Riina Uimonen Ullan roolissa pirtsakasti näpäytti aina Reinikaisen ruotuunsa.

Kaikissa muissakin rooleissa olleet olivat niin osuvia. Leevi Heinonen oli niin "kirkon kieltä" puhuva rovasti kuin Severi Männinen. Joonas Kääriäinen hyppi neljässä roolissa ja jos sitä ei muuten huomaisi, niin käsiohjelmasta voi tarkistaa. Marjo Häkkisellä oli kolme roolia ja ääntä osaa käyttää niin, että yleisö aina tirskahti, kun Elsa kauhisteli.

Tankki täyteen on todella onnistunut versio ja sen huomasti täpötäydestä katsomosta, joka eli niin mukana. Vaikka tarina ajoittuu 1970-luvulle, niin kyllä se vaan toimii edelleen ja nuorillekin. Oma nuoreni tykkäsi tavattomasti esityksestä, eikä ollut yleisössä ainoa.

Kuvat: Pihla Liukkonen

Mikkelin teatteri


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)