sunnuntai 24. heinäkuuta 2016

Pyykkärit

Valkealan kesäteatterissa pestään pyykkiä. Neljä pyykkäriä lutraa pyykkejään koko esityksen ajan. Samalla siinä sitten käydään läpi kaikkien elämää. Näytelmä on Pyykkärit, jota on esitetty myös nimellä Pesulan likat. Skottilainen Tony Roper on käsikirjoittaja, joka on halunut tehdä tarinan tavallisista naisista. Eeva Keinonen ohjasi tämän sovituksen Valkealaan.

Neljä eri ikäistä naista, ystäviä keskenään, pesevät pyykkiä ja jutustelevat. Käydään läpi jokaiselta jotakin ja kun tilanne oikein menee äärirajoille, otetaan tupsluikkarit.
Pesulan huoltomies, Korhosen Antti (Ari Teräväinen) pakkeineen pelmahtaa välillä paikalle ja taas kupiteltiin.
Tässä näytelmässä oli myös musiikkia, kun näyttelijät lauloivat. En vaan ymmärtänyt biisivalintoja, sillä aina silloin näytelmä ikäänkuin katkesi. No, ehkä se oli tarkoituskin.

Rouva Perälä (Lea Karhu)  oli ilmeisesti vanhin ja vaikutti pikkasen raasulta vaikka kyllä hänestäkin paljastui aika ihmeellisiä asioita.
Raili Hämäläinen (Roosa Luukka) oli se kaikista nuorin, joka jaksoi haaveilla niin paljon paremmasta ja hienosta elämästä.
Lydia Virtanen (Tiina Andersson-Koste) oli porukan topakoin, joka pisti välillä toimeksi.
Margit Lahtinen (Jenni Rautiainen) on juopon miehen vaimo, mutta tässä näytelmässä kyllä ihan tähti. Jenni Rautiainen on koko tarinan kantava voima, itse pirteys!
Niin paljon pestään pyykkiä esityksen aikana, että voisi kuvitella, että siinä menee samalla kunkin naisen perheen pyykit (vitsi oli).
Lavastus oli hieno ja kivasti toimiva.

Pyykkärit on harmiton kesänäytelmä!

Kuvat: Elina Winne
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)