maanantai 3. heinäkuuta 2017

Keihäsmatkat

Nyt kannattaa lähteä ihan mistä tahansa, sillä Keihäsmatkat on kokemisen arvoinen juttu. Ruukinmyllyn kesäteatteri Strömforsin ruukissa Ruotsinpyhtäällä on paitsi aivan mahtavassa miljöössä, niin naurutakuulla varustettu. Takuulla naurattaa!

Miten laituri kuuluu tähän juttuun, niin kyllä se vain kuuluu, sillä se on osa näyttämöä. Ihan joka paikassa ei ole luonto niin mukana lavasteissa kuin Ruukinmyllyssä. Meitä helli vielä ilmakin, joka oli niin kesäinen kuin vain toivoa saattoi. Senkö takia esitys oli niin loppuunmyyty, että allekirjoittanut aivan poikkeuksellisesti sai seurata Keihäsmatkoja sieltä sun täältä eli sain liikkua kameran kanssa ja katsoa esitystä hiukan joka kulmalta. Teinivahvistukset istuivat aloillaan ja nauttivat joka kohtauksesta.
Niin, toisin kuin yleensä, Ruukinmyllyn esityksissä kaikenlainen taltiointi on Sallittu! Lisäksi katsomo on myös anniskelualuetta.

Keihäsmatkat palauttaa mieleen Kalevi Keihäsen, takavuosien legendaarisen matkailuyrittäjän. Tämä näytelmä kertoo hänen pojastaan, Kalevi Keihänen juniorista, joka isänsä muistoksi aloittaa saman uran. Liikekumppanikseen hänelle siunaantuu Kettunen, joka on varsinainen kettu. Toimittaja Rebecca Salo lähtee mukaan ensimmäiselle matkalla ja siitähän se varsinainen Keihäsmatka alkaa. Yhtään tylsää hetkeä ei ollut ja näin myös vakuuttivat kanssani olleet teinivahvistukset. Niin, Ruukinmyllyssä ei tosiaankaan ole puutetta vauhdista, sillä semmoinen hivakka on käynnissä kaiken aikaa ja koskaan ei arvannut kuka pelmahtaa lavalle ja missä roolissa. Mahtavaa!

Juhana Rönnkvist - Kalevi Keihänen Jr.  Aluksi hän kerkesi myös olla isänsä ja sitten oma vähän tylsä ittensä eli kirjanpitäjä, joka ei oikeastaan osanut edes sitä. Kunnes ura isän jalanjäljissä urkenee. Mahtava rooli ja vaikka ei parasta lauluääntä ollutkaan, niin tulkinta oli niin koskettavaa.

 Sanna Ristaniemi veti toimittaja Rebecan roolia ja aika lailla muutakin. Todella raikasta ja piristävää katseltavaa ja kuultavaa.

Veli-Pekka Ristaniemi se oli kettuna Kettusena, niin Luizina kuin päätoimittaja Sirniönäkin. Voi vaan ihastella, miten roolista toiseen vaihto onnistui, sillä niin olivat erilaisia rooleja kaikki.

Essi Rönnkvist hääräsi myös niin monissa rooleissa, mutta pääasiassa Päivinä ja Lailana...  Hänelle nostamme hattua siitä, että koko tarinan käsikirjoitus on hänen. Sille nyt raikuvat aplodit!!!

Porukan seniori on Seppo-Ilmari Siitonen vaan yhtään ei jää nuorten jalkoihin, päinvastoin. Siitä huolimatta, pyörätuoli saa kyytiä kun kyydissä on seniori. Roolista toiseen luikahtaminen sujuu kuin veteen hyppäisi.

Marko Lindholm - saanko esitellä - Keihäsmatkat-näytelmän ohjaaja! Wau! Veteli sellaisia rooleja, missä replat paukku parastaan. Yleisö oikein odotti, että hän saapuu estradille ja kun esityksen jälkeen poistuimme paikalta, kuulin, miten yleisö huokaili: "Yrjölä oli paras".

Ari Tukiainen on merkitty muusikoksi, mutta joutui siinä venymään kaikkeen muuhunkin. Eikä ollenkaan huono juttu, hienoa!

Kaiken kaikkiaan koko näytelmä oli jälleen kerran ihan mahtava esitys siitä, mitä saadaan aikaan, kun on osaava ja reipas sakki sitä tekemässä! Annan 10 pistettä ihan kaikelle! Tuottaja Veli-Matti Koivula hääräsi siihen malliin jokapaikanhöylänä, että ei pitäisi kenelläkään olla nokan koputtamista, koska jos osaa teatteritaitojen lisäksi myös asiakaspalvelun, niin silloin on matka todella onnistunut!

Varatkaa tämä matka, sillä se kannattaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)