lauantai 15. heinäkuuta 2017

Lännen pelurit

Tirvan Sanomat on ilmestynyt!!! Tirvalla on hutjakka meno päällä! Kesäteatteri vie meidät Villiin Länteen, no ei vie, sillä pysytään Tirvalla, missä on Lännen meininki. Eletään aikaa noin 100 vuotta sitten ja väitetään, että sellaista se elo silloin Tirvalla oli. Intiaaneja on ja kylä, missä saluuna, kauppa ja mikä porukka!!!

Suorastaan jähmettyneenä seurasin, mitä hemmettiä siellä oikein tapahtuu. Kylän sheriffi on Uljas Karhu, jonka roolin uljaasti tähdittää Simo-Pekka Patrikainen. Postineiti Santra Perälä piirittää niin tuskastuttavasti sheriffiä, jotta miten oli hupaisaa. Arja Siekkeli on tehnyt Santrasta juuri sellaisen naisen, mistä Kalle Lähde kertoo blogissaan Miehiään nyppivät naiset! Kertakaikkiaan mahtavaa ja miten tuodaan miehenkipeys loistavasti esille.

Kauppiaspariskunta on aluksi kuin suoraan sarjasta Pieni talo Preerialla. No, nyt ollaan kuitenkin Tirvalla ja kaikki on ihan muuta. Kauppias Juuso Saraste vaikuttaa aluksi nyhverölle, mutta kun häntä esittävä Jari-Pekka Muotio pääsee vauhtiin, niin siitä on nyhveröt kaukana. Rouva kauppias, Nelli Saraste on pikkasen tiukkis, mutta kun juttu etenee, niin hoh-hoi-jaa! Anne Nieminen on topakkana rouvana, jonka elämässä on myös pikkasen vipinää. Heidän tyttärensä Laura on aikansa pissa-Liisa, jonka roolin nokkavasti tulkkaa Anni Vesterinen.
Nyt on kyllä heti pakko mainita myös kauppiaan äiti, Perunatar Josefiina Saraste. Leena Muotio on aivan uskomaton. Kaikki replat koskettavat jollain lailla perunaa. Minä, joka voisin puhua perunasta vaikka viikon, olin haltioissani ja kerroin siitä tänään torilla perunakauppiaallekin.
Oma lukunsa on Ratto Lasi. Saluunan pianisti, joka tuntuu olevan kaiken aikaa pikku-hiprakassa ja jonka lausahdukset olivat ihan parhaita! Arto Karnaattu loisti tässä niin täysin. Pianon pimputtelu oli kuin kevyttä leikkiä ja entäs sitten se, kun vaikkapa "kaikki Väinöt olivat linnassa" ....


Intiaanit sulautuivat joukkoon hämmästyttävän hyvin! Intiaanipäällikkö Tuulenhuuhtoma pers... takamus perheensä kanssa esiintyi niin hyvin kuin vain Jaakko Pasi sen taitaa. Intiaanityttö Kuunsäde oli suloinen ja kun päästi äänensä kuuluville, sitä oli ilo kuunnella. Riina Mattila oli kuin Pocahontas.
Kylään saapui myös kaksi cowboy'ta, Väinö ja Vilho Palmu. Siinä sitten sekoitetaan pakkaa, kun nämä herrat hämmentävät kylän arkea. Kyseessä ei siis ole John Wayne ja Clint Eastwood vaan Sami Leino ja Jukka Tiitola. Sami Leinon lauluääntä saadaan kuunnella ja se kyllä hivelee, ihan munaskuita myöten.
Heidän hevosensa ovat myös ihan Ih-a-nissa rooleissa ja puhuivat suomea!!! Joona Oinas ja Jami Nieminen hevostelivat siihen malliin, että yleisö hirnui.

Saluunan Madame Rosa Matilda liikkui kaiken keskellä tai sivussa, välillä laulaen, välillä haikaillen. Virve Mattila oli ylväänä primadonnana tässä roolissa, mitä seurasi mielellään. Rosan rooli ei ollut Virven ainoa, sillä hän on myös käsikirjoittanut ja ohjanut koko spektaakkelin! Iii-haa-naa! Kässäri oli hyvä ja mielenkiintoinen ja piti katsojat otteessa.
Kylään saapui myös uusi opettaja, Jolene Sievänen, upeaääninen Salla Vainio, jota olisi kuunnellut enemmänkin.
Pappina saarnasi Jalo Pietari Peura, jonka epistolat hoiteli Marko Marttinen.


Koko Lännen pelurit- tarina on hauska ja pieniä yllätyksiä täynnä! Onko kellään ihan puhtaat jauhot pussissa? Jokaisella tuntuu olevan luuranko kaapissa... Koko porukka veti tämän niin antaumuksella, aina saluunatyttöjä ja kylän tyttöjä myöten. Musiikki oli hyvin valittu ja sitä oli sopivasti. Bändi pani parastaan! Melkoinen meininki!
Menkää kattomaan - mutta yksi pieni varoituksen sana:
Varokaa tätä suloista inkkaripoikasta (Eino Pasi), sillä se saattaa viedä huomion kaikesta muusta!Kuvat: Jukka Autti


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)