sunnuntai 5. elokuuta 2012

Miss Farkku-Suomi

Lauantai-illan ratoksi nappasin poikani mukaan leffaseuraksi ja kohti Studio123. Olimme ajoissa paikalla, ostimme liput ja lähdimme kahville. Olimme myöhästyä elokuvasta, sillä muistin vain sen ajan, mikä oli lehdessä, enkä katsonut lipusta sitä paikkansa pitävää aikaa. Emme nähneet ollenkaan elokuvan alussa esitettäviä mainoksia - kyllä harmitti (,")

Vuonna 1977 elin aikaa, joka on vielä hyvin muistissa, joten Miss Farkku-Suomi on ihana nostalginen aikamatka nuoruuteeni. Kun otin poikani mukaan, sai hän samalla ihmetellä, millaista se oli, äiren historiallinen elämä.

Miss Farkku-Suomi on aika tarkalleen Kauko Röyhkän elämänkertaa. Nuoren miehen kasvukipuja. Välde asuu äitinsä kanssa kaksin pientä asuntoa, on ihastunut luokan kauneimpaan tyttöön, josta valitaan Miss Farkku-Suomi. Pike, joka ilmiselvästi on myös mieltynyt Väldeen, valitsee kuitenkin toisin.

Välde jää sivuun, mutta ei suinkaan toimettomana vaan alkaa toimia. Tapaa Sasun, hengenheimolaisen ja alkaa tehdä musiikkia, he perustavat bändin. Välde purkaa kaiken itsestään tekemällä huikeita biisejä.


Elokuvassa on mahtavia nuoria, uusia näyttelijäkasvoja. Jokunen tunnettu on mukana myös, kuten Olavi Uusivirta(bändin rumpalina), mutta muuten en kyllä mainitsisi, sillä niin ovat sivurooleissa. Lestadiolaisperheen pienet pojat olivat aivan hellyyttäviä!

Miss Farkku-Suomi on erittäin katsottava elokuva, sillä jos 12v poikakin sai siitä jotain irti, niin eikö se jo kerro jotain! Erityisesti jäi mieleen se, että jos joku asia menee pieleen tai ei toimi, niin voi purkaa itsensä tekemällä jotain ihan fiksua, kuten tässä tapauksessa musiikkia.  Suosittelen tätä leffaa, joka ei pääty ollenkaan niin kuin aluksi luulisi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)