tiistai 28. elokuuta 2012

Tie Pohjoiseen

Taas oli leffailta käsillä, kun sain houkuteltua oman teinipoikani kanssani elokuviin. Vettä satoi kuin ei koskaan ja siksi olikin hyvä syy mennä nakertamaan popcorneja Studio123:een ja katsomaan ihan mahtava leffa Tie Pohjoiseen.


Isä ja poika - leffa on targikoominen kuvaus isän ja pojan suhteesta, jota ei juurikaan ole ollut. Isä on häipynyt pojan ollessa pieni ja hän palaa 35 vuoden jälkeen. Siinä on melkoinen aukko paikattavana. He lähtevät kohti pohjoista, minne isä, Leo(Vesa-Matti Loiri) haluaa pojan, Timon(Samuli Edelman) viedä.

Matkalla pysähdellään milloin minnekin ja milloin minkäkin takia. Käydään tapaamassa tärkeitä ihmisiä. Kaikkea hassua ja hulvatonta sattuu matkan varrella. Ihan paras kohtaus on hotellissa, missä isä ja poika intoutuvat laulamaan(Kuolleet lehdet). Meinasin alkaa laulaa mukana.

Tarina kuljettaa ja se koskettaa. Isä on se elämää nähnyt, kaikessa rentoudessaan viisas. Poika, se fiksu ja nuori, pikkasen kapinallinen ja uhoava. Vaan miten ihanaa, että lähti isänsä matkaan!

Tämä elokuva on ihana ja se jää mieleen pyörimään!

1 kommentti:

  1. Katsoin leffan, kannatti kyllä. Ehkä tarina oli vähän triviaali, ja muu yleisö nauroi eri kohdissa kuin minä. Kuolleet lehdet-kohtaus oli ehdottomasti parasta, päänäyttelijät ihan loistavia.

    VastaaPoista

Oliskos jotain sanottavaa ;)