keskiviikko 21. elokuuta 2013

Kekkonen tulee

Jee, odotettu kotimainen leffa tuli - Kekkonen tulee! Ei ku kattomaan Kekkosta tai siis sitä elokuvaa. Kaikki mukaan eli koko perhe ja menoksi, että lapsetkin ymmärtävät, että oli se Kekkonen sentään suurmies. Tälläkertaa menimme aikataulujen vuoksi Kino 123:een. Popcornit kainaloon ja parhaille paikoille. Ja sit se voi alkaa....


Erääs pikkuses Lapin kyläs sahaa vihiä, et Kekkonen tulee! Juur heijä kylää ja sil kertaa kaik sekoaa. Ei voi ku ihmetellä, mite nii?? No, eihän siel tapahu mitää ja sit tulee Kekkonen! Voi sitä, mite ihmistä voijaa sillai palvoa! Naiset unelmoi ja miehet on täpinöissää, mut lapset tuntuu ottavan asian sillai "normaalisti". Hienoo Kekkose ajan kuvaust, Lapist. (Kekkosen ajal ainakii mie tarkotan sit, ku iltarukoukse päätteks toivo, et Kekkone olis aina residentti, ei tulis sotaa).

Niinpä elokuvan nuori neiti Sylvi (Wilma Rosenqvist) oli ihan paras! Niin raikas ja tomera tyyli ja luonteva esiintyminen pelasti koko elokuvan. No, lisäksi hänen äitiään Allia näytteli Merja Larivaara, joka oli kyllä ihan uskomaton baarin pitäjä. Heidän suhde oli lisäksi niin särmikäs, että se suorastaan lohdutti tämän päivän teinitytön äitiä.

Muut henkilöt olivat ihan hyviä, mutta ihan kaikkia en vaan "ymmärtänyt". Marjaana Maijalan Maija meni omissa Kekkosunelmissaan niin pitkälle, että mie en pysyny mukana. Joo, komedia oli kyseessä, mutta silti.

Kun on nuorison kanssa liikkeellä, he toki heti bongasivat tutut näyttelijät niin Kotikadusta kuin Salkkareista ja kyllä, elokuva nauratti heitä. Eli juuri se, miten Kekkonen oli kova juttu silloin aikoinaan, niin se kyllä naurattaa nykyajan nuorisoa ja kyl vanhempaakin, joten elokuva on sen puitteissa ihan onnistunut ja varsin katsottava.

Leffan jälkeen kävimme vielä lipuin kannoilla nauttimassa extraedullisest Kekkos...Presidentti-kaffet!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)