sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Kaksipäisen kotkan varjossa

Ihan vaan pyhäpäivän ratoksi, katsoin jälleen elokuvan Kaksipäisen kotkan varjossa. Olen sen aikoinaan nähnyt elokuvissa, sitten katsoin DVD:ltä ja nyt taas. Jotenkin en vain pääse siitä eroon, sillä pidän sen elokuvan musiikista. Pidän siitä niin paljon, että olen siitä tehtyä CD:täkin kuunnellut monta monituista kertaa.


Elokuva kertoo 1900-luvun alusta, kun Suomessa ei juurikaan ollut sanan vapautta. Ihmiset eli ja venäläiset yritti saada jalan sijaa. Silti, ihana rakkaustarina vie ja vei tätä katsojaa niin, että kun musiikki soi, silmät kostuivat.

Mikko Leppilampi ja Helena Vierikko elokuvan rakastavaisina ovat ihana pari. Vesa-Matti Loiri tekee kivan roolin Vernerinä, jolla on Saara(Anneli Saaristo) ja heillä tytär Veera. Tapio Liinoja oli venäläinen komentaja ja just niin pahis kuin olla saattaa.

Aikoinaan kai kriitkot teilas tämän elokuvan, mutta minä pidin ja tulen aina pitämään. Tunnelma vaan tässä elokuvassa on niin minulle sopiva. Puhumattakaan musiikista, mikä on juuri niin sydämeen käypää. Timo Koivusalo ja Sanna Palin ovat laittaneet kaiken peliin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)