perjantai 17. tammikuuta 2014

Ei kiitos!

Anna-Leena Härkösen kirjan pohjalta on tehty elokuva, Ei kiitos. Luin kirjan suunnilleen heti sen ilmestyttyä, vuonna 2008 ja pidin siitä. Niinpä sitten oikein sillain reippain ja odottavin mielin suuntasin Kuusaalle, Studio123:n elokuvasaliin. Onneksi tiesin, noin suunnilleen, mitä tuleman pitää niin en ottanut mukaan nuorinta poikaani vaan vanhemman tyttäreni.


Elokuvan teemahan on se, kun on jo melko vanha aviopari, missä ei kaikki suju ihan niin kuin pitäisi. Matti(Ville Virtanen) on ihana mies, oikein lutunen, laittaa ruokaa, imuroi ja on muutenkin ihan kelvollinen, paitsi Matti ei oikein innostu rakastelusta. Heli(Anu Sinisalo) on rakastunut edelleen mieheensä ja haluaisi häntä, mutta... Vaimo tekee kaikkensa, että jos edes välillä, mutta kun ei niin ei.

Heli opettaa saksaa aikuisille ja sinne tulee oppilaaksi Jarno(Kai Vaine), jota ei saksan kieli tunnu kiinnostavan juuri ollenkaan, mutta opettaja kiinnostaa. Sinnikkäästi flirttailen Jarno saa Helin pauloihinsa. Heli vaan ajattelee, että jos pikkasen, vaan kuinkas siinä sitten käy? Nuori ja viriili Jarno ja vanhempi nainen Heli tapaavat liian monta kertaa.

Anna-Leena Härkösen komediallinen ja räväkkä tyyli esittäytyy myös elokuvassa ja onkin sitä ihan parasta antia. Erityisesti minusta oli hauskoja kohtauksia, kun Heli tapasi ystäväänsä Mannaa(Wanda Dubiel).

Elokuva oli erittäin katsottava, mutta ei kannata katsoa edes traileria, jos on lapsi tai seksivastainen aikuinen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)