sunnuntai 26. helmikuuta 2017

Hiekkahentuset

Mikä?teatterin tämän kevään spektaakkeli on Hiekkahentuset, aivan mahtava näytelmä vanhenemisesta, perheestä ja sen salaisuuksista. Tämä tarina on Anja Tiaisen kynästä, sielusta ja päästä, sydämestä ja elämän kokemuksesta. Hiekkahentuset on leiponut pellille ohjaaja Karolina Eklund-Vuorela.

Näytelmän keskiössä on Esteri, jonka roolissa Aija Kajama ottaa tilan ja yleisön haltuun. Esterillä ei taida mennä hissi enää ihan ylimpään kerrokseen. Omat 70v-synttärit ovat käsillä, eikä Esterille ole kerrottu mitään!? Niin tätä aikaa ja elämää, kun meidän vanhuksilla alkaa olla muistiongelmia.

Esteri on leski ja hänellä on kolme tytärtä ja sydänystävä Reino (Heikki Tanttu). He kaikki ovat tulossa syntymäpäiville, paitsi tietysti Hanna (Katja Juurela), joka on jo paikalla, koska on äitinsä omaishoitaja. Se perheen kiltti tyttö, joka tekee aina kaiken kuin kumileimasin.

Helinä (Ulla Tiainen) tulee paikalle miehensä Herbetin (Ari Lahtinen) kanssa ja ihan ei ole heillä se paras ja lämpimin suhde. Helinä on kireä ja Herbert yrittää sitä tasoitella. Sisaruksista Heta-Maija (Tia Aronen) on se varsinainen sählä, joka tuo omat omituiset näkemyksensä joka asiaan ja hössöttää niin, että hengästyttää. Kertakaikkiaan mahtavia persoonia!!!

Heta-Maijalla on mukana miehensä Tuomas (Kimmo Puhakka), joka on pappi ja jolla ei ole ihan puhtaat liperit. Lisäksi lapset, tyttäret,  Jenna-Minna (Milja Marttila) ja Mona-Maikki (Anni Rautiainen). Aivan mahtavat nuoret! Siinä missä Jenna-Minna keskittyy olemaan nätti ja valmentautuu Viidakon tähtöset-kisaan, Mona-Maikki ottaa reteesti ja aikoo lopettaa elämänsä viiskymppisenä, ettei olisi samaa kohtaloa edessä kuin mummilla.

Hiekkahentuset on näytelmä, mikä tulee kaikkia lähelle. Se on huumorilla viljeltyä tosiasiaa sellainen kakku, missä on pala jokaiselle. Meillä kaikilla on isovanhempia, vanhempia, avopuolisoita, lapsia ja kaikkien heidän kanssaan olevia ongelmia! Tykkäsin tavattomasti siitä, miten tässä näytelmässä oli niin hyvät tyypit, jokainen erottui edukseen. Silti hehkutan aina nuoria, en voi sille mitään, että olen aina haltioissani kun näen nuoria näyttämöllä. Silti, koko porukka hitsautuu hyvin yhteen ja fiilis välittyy yleisöön, jopa niin, että kuulin kuinka siellä olisi haluttu jäädä Esterin synttäreille!

Kuvat: Heidi Koskinen-JärvisaloEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)