lauantai 18. helmikuuta 2017

Lasten vallankumous

Kuusankosken teatteri hellii nyt ihan koko perhettä mahtavalla näytelmällä Lasten vallankumous! Elina Kilkun käsikirjoittaman näytelmän on ohjannut Eero Hasu ja jälleen hyvin ansiokkaasti.

Tässä näytelmässä pääsevät lapset ääneen ja se on ihan oikein! Lapsia ei kuunnella, heidän mielipiteillä ei ole merkitystä ja pitäisi aina tehdä niin tai näin eli niin kuin aikuiset määräävät!

  Ei hyvä! Lapset, Pipsa, Niilo ja Tytti päättävät tehdä vallankumouksen. He ovatkin koko näytelmän tähdet!!!
Tytin roolin vetää Viivi Mauno sellaisella tarmokkuudella, niin kuin ei olisi koskaan muuta tehnytkään. Niilon osassa on Topi Kleimola ja mikä tyylinäyte! Pipsaa näytteli Venni Lehmusmetsä, joka oli roolissaan niin kotonaan, että välillä oikein kummasteli, miten hän voikin olla niin luonteva.

Lasten vallankumous on niin raikas ja pirtsakka näytelmä, mikä tarjoillaan kaikilla herkuilla. Lavastus on aivan huikea ja kaikki siinä esiintyvät oivallukset niin kivoja. Teatteri ja elokuva vuorottelevat, sillä osa kohtauksista tulee valkokankaalta ja toteutus on kerrassaan loistava.

Ainiin, onhan tässä näytelmässä aikuisiakin. Pipsan ja Niilon isä on Oki Ruuskanen, tyyppi, jonka vaimo on ottanut hatkat, enkä ollenkaan ihmettele. Tytin lakimiesvanhemmat ovat Eveliina Laurinantti ja Olli-Pekka Lattu, joilla todellakin menee niin aikuismaisen tylsästi, ettei vois vähempää enää sitä kiillottaa. Tytin mummona ajatuksiaan laukoo Pirkko Virén. Onneksi vallankumouksesta on jotain hyötyä.
Lisäksi ne mukavimmat aikuiset, poliisi ja presidentti, jotka nähdään vain elokuvapätkissä. Poliisina lasten mukana on Tommi Vääränen ja presidentin osassa vaikuttaa Aulis Forssell. Toimittajana topakoituu Petra Lehmusmetsä.

On pakko sanoa, että aikuiset jäävät kyllä nyt niin hienosti varjoon, sillä tässä näytemässä pääsevät lapset todella esiin. Ei ainoastaan rooleissa vaan siinä, miten ne vedetään. Olin niin ihastunut ja vaikuttunut, miten tämä kolmikko oli kuin ei olisi näytellyt vaan he vaan elivät rooliensa elämää.

Kaikki sujui! Lasten vallankumous on todella hauska paketti ihan koko perheelle! Vannon, että harmittaa, jos ei tätä näe!

Kuvat: Elina Winne
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)