maanantai 15. toukokuuta 2017

Peppi Pitkätossu

Peppi Pitkätossu on varmasti yksi Astrid Lindgrenin kuuluisimmista hahmoista ja olisi vaikea uskoa, että olisi joku, joka ei tietäisi, kenestä on kyse! No, "Här kommer Pippi Långstrump, tjolahopp tjolahej tjolahoppsan-sa, här kommer Pippi Långstrump..." Me, hiukan iäkkäämmät voimme muistaa, kuinka Peppiä luettiin ja miten se sitten tuli televisiosta ja kaikki oppivat laulamaan sen laulun ruotsiksi! Vaan, nytpä Kouvolan teatteri tuo meille Pepin - sen ihanan itsenäisen, riiviökakaran, josta ei voi olla tykkäämättä! Satu Linnapuomi on ohjannut Pepin varsin mallikkaasti. Peppiä esittää Rebecca Viitala.


Lavastus on mahtava! Pyörivä Huvikumpu, joka muuntautuu moneksi. Huvikummun arkkitehtinä on häärännyt Janne Vasama.
Rebecca Viitalan Peppi on oikea, juuri sellainen kuin Pepin kuuluukin olla. Reipas ja lapsellisen viisas, vahva ja vilkas, punaisilla leteillä ja leveällä hymyllä varustettu!

Tommi ja Annika, Panu Poutanen ja Emma-Sofia Hautala ovat niin herttaiset ja kiltit sisarukset, jotka saavat Pepistä ystävän. Kun Peppi oli lähdössä pois, Annikan laulu oli koskettava. Oikein pala kurkussa sitä eläytyi siihen ikävään.
Se, miten aikuiset näyttelevät lapsia niin hyvin, on aivan uskomatonta.

Koko perheen näytelmissä on aina hauskaa se, miten lapsiyleisö on mukana ja kommentoi. Kun Peppi juoksutti poliiseja (Sasu Junkkari ja Petteri Hautala) vai oliko se rosvoja (Sasu Junkkari ja Panu Poutanen), niin joku huusi: Hä-hää, siitäs sait! Ylipäätään olen niin lapsellinen itse, että on kivaa, kun lapset saavat olla viisaita ja aikuiset vähemmän viisaita!
Rouva Ryppynaama...ei ku Rouva Ryöppyvaara oli juuri yksi niistä liian fiksuista aikuisista ja siinä sen roolin veti niin ilman ryppyjä Satu Taalikainen.

Peppi Pitkätossu on juuri sellainen koko perheen näytelmä, josta saa nauttia ihan kaiken ikäiset! Minäkin sain mukaani jo isot lapseni, eikä tarvinut edes uhkailla.
Näytelmä on sellainen harmiton ja sadunomainen eli kaikki kääntyy aina hyväksi. Tykkimäen sirkuskoululaiset toivat mukavan sirkusmaisen lisän ja takasi sen, että vauhtia ei puuttunut.

Kuvat: Nadi Hammouda


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)