lauantai 2. maaliskuuta 2019

Syntipukkina Teemu Virsu

Nuori Teemu Virsu tekee hienon roolin Kuusankosken teattterin näytelmässä Syntipukki. Näin hän kertoo, kun pääsin vähän kyselemään:

1. Näyttelet pääosan Kuusankosken teatterin näytelmässä Syntipukki. Miten jouduit/pääsit rooliin?

- Jouduin/pääsin eli varmaan enemmänkin, että pääsin. Niin oltuani Karoliina "Eeki" Eklund-Vuorelan näytelmissä: Olenko minä tullut haaremiin ja Kapassa. Eeki kysyi, haluanko lähteä mukaan Syntipukki-näytelmään. Ja eipä sitä tarvinnut sen enempää miettiä. Tottakai halusin. Ja nyt ollaan tässä.

2. Oliko Syntipukki sinulle entuudestaan tuttu? Olitko kenties katsonut elokuvan?

- Kyllä oli tarina entuudestaan tuttu. Eli olen nähnyt molemmat elokuvat joskus kauan, kauan sitten. Varmaan vuonna 1 ja 2 suuren sumun aikaan, kun makarooneihin porailtiin reikiä. Eli onneksi ei ihan tuoreessa muistissa ole nämä elokuvat. Koska siinä olisi ollut vaarana, että lähtisi sitten kopioimaan esim. Lasse Pöystin tyyliä.

3. Miten löysit sen tyylin, mikä todella upposi yleisöön?

- No siis vaikken nyt noista kyseisistä elokuvista vaikutteita ottanut. Niin kyllä rooliin on paljo vaikuttaneet 40-60 lukujen komedia leffojen tyyli tehdä yksinkertaista hahmoa. Ehkäpä sekoitus Chaplinia ja Puupäätä tai jotain siltä väliltä. Mutta ne siellä alitajunnassa varmaan pyöri, kun lähdin roolihahmoa rakentamaan. Ja ohjaaja Eeki kannusti jatkamaan tuolla linjalla, kun Koikkalaista ruvettiin "luomaan."

Kuva: Heidi Koskinen-Järvisalo

4. Miltä tuntuu näytellä tarinassa, mikä on tapahtunut aikana, joka on sinulle historiaa?

- Noh näytelmähän sijoittuu 60-luvulle. Ja kyllähän se on erilaista näytellä sen ajan tyyliin. Puhetyyli on aika erilaista mitä nykypäivänä. Ja pukeutumistyyli myös tottakai. Mutta siis mukavalta tuntuu. Ja varsinkin 60-luvun populaarikulttuuri itselle aikas tuttua. Sen aikainen musiikki ja elokuvat.

 5. Mitä sinulle merkitsee se, että olet harrastajanäyttelijä?

- Minulle merkitsee se, että olen harrastajanäyttelijä sitä, että voin tehdä intohimoani eli näyttelemistä. Pääsee pois arjesta hetkeksi sellaisen asian äärelle, jota todella tykkää tehdä. Ja sen kautta sitten esityksissä saada katsojankin pois sieltä arjen harmaudesta ja saada hänet viihtymään.


Kiitos Teemu haastiksesta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)