sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Heli Nikulan mietteitä Puhdistuksen Aliiden roolista

Kuusankosken teatterin Puhdistus on upea ja koskettava näytelmä. Pääosassa vahvan tulkinnan esittää Heli Nikula. Tässä hänen ajatuksiaan Aliiden roolista.

1. Puhdistus-näytelmä - kuinka Aliiden rooli lankesi sinulle?

- Olin ystävän kanssa syömässä syksyllä ja sanoin, että olis niin kiva lähteä taas teatterille mukaan johonkin, kun pääsin kotiin, Eeki laittoi viestin, että ohjaa Puhdistuksen Voikkaa-saliin, lähdenkö mukaan. Vastasin saman tien, lähden.

2. Miten hyvin tiesit tarinan ennen, olitko lukenut kirjan, nähnyt elokuvan?

- Olin muutamaa viikkoa ennen Eekin viestiä lukenut kirjan, tykkäsin ihan valtavasti, elokuva tuli aika samoihin aikoihin telkkarista ja katsoin, tietämättä vielä tästä teatteri proggiksesta mitään.

3. Nuorta Aliidea näyttelee Elisa Heikkinen, työstittekö roolia yhdessä?

- Elisan kanssa meillä oli jonkun verran yhteisiä/kahdenkeskeisiä harjoituksia, siinä juteltiin Aliidesta, ja asioista, jotka vaikuttavat Aliideen ja miten niitä toisi roolissa näkyväksi. Mikä nuoressa Aliidessa heijastuu vanhaan Aliideen.

Kuva: heidi Koskinen-Järvisalo

4. Mikä tässä osassasi oli vaikeinta?

- Vaikeinta on ollut luottaa siihen, että omat taidot riittää kannattelemaan Aliiden roolin läpi esityksen, että roolia pystyy kasvattamaan ja syventämään näytelmän edetessä, miten Aliidessa näkyy se kunnantalon kellarissa koettu tuska ja salaisuus kaikesta tapahtuneesta.

5. Mitä tämä upea rooli merkitsee sinulle?

- Olen etuoikeutettu, että pitkän tekemisen tauon jälkeen saan tehdä näin upean ja vahvan naisroolin. Minuun on luotettu ja uskottu, että pystyn tämän roolin kannattelemaan, tuomaan siihen oman taitoni ja saan antaa itsestäni kaiken oppimani ja osaamani. Olen tosi kiitollinen tästä ja koko työryhmästä.

Kiitos haastattelusta, Heli.

Puhdistus on Kuusankosken teatterin ohjelmistossa 14.3 asti.
  

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)