lauantai 1. helmikuuta 2020

Helsingin kaupungin museo

Helsinki-päivän kunniaksi menimme vielä Senaatintorin kupeeseen Helsingin kaupunginmuseoon, mikä on maailman ainoa museo, minkä aihe on Helsinki. Miljöö on upea!


Minulle ihan uusi tuttavuus, mutta tyttäreni oli siellä käynyt jo aiemmin. Vaan -  miten ihastuin ja voin vakuttaa, että sopii ihan kaikille.
Alakerrassa oli "lasten osasto". Me menimme kuitenkin yläkertaan, missä oli Helsingin Valitut Palat! Kaikkea kivaa Helsingistä ja se entinen Helsinki tutuksi.
Kallio oli nyt melko lailla pääasiassa.


Ulkona oli sadepäivä, mutta sisällä oli lämmintä ja sanoisko suorastaan kesäistä. Kiersimme näyttelyä ja yritimme pysyä kartalla. Paljon oli nähtävää ja miten sai osallistua.


Oli kiva "ravintola", missä panin jukeboxin soimaan, sai oikein valita kaikista Helsinki-biiseistä. Sitten huomasin tuhkakupin pöydän reunalla, niin kappas siinähän oli mies kessulla. Hauskasti toteutettu, sillä se mies oli liikkuvassa kuvassa. Melkein olisin voinut istahtaa samaan pöytään ja kysellä kuulumisia.


Koko näyttely oli sitä luokkaa, että otan sen kohteekseni toistekin. Olin suorastaan vihainen itselleni, etten ollut aiemmin huomannut näin kivaa paikkaa. Onneksi minulla on vireää jälkikasvua, joka tietää, mistä äiti tykkää.

Vaan ei tässä vielä kaikki, sillä vielä oli jäljellä Pullopostia Kurvista!


"Näyttely sukeltaa yhteiskunnan laitamille. Se antaa äänen kodittomille ja alkoholisoituneille yömajojen ja hoitokotien miehille ja naisille, prostituoiduille, viinatrokareille, tuurijuopoille ja pikkurikollisille. Näyttely perustuu helsinkiläisen Johan Knut Harjun muistikirjojen teksteihin ja piirroksiin."


Tässä näyttelyssä oli niin paljon tekstiä, että olisin tarvinnut enemmän aikaa. Tuli tarve saada lukea lisää ja siksi olisi hienoa, jos olisi kirja, mistä voisi ne kaikki upeat tekstit lukea. Silti luin, miten tehtiin pulituuria. Aika hurjaa tai ehkä joillekin ihan arkea, mutta kyllä minulle ihan sellaista, mitä suurella mielenkiinnolla luki.

Tämä museo ansaitsee kunniamaininnan Helsingin esille tuomisesta ja että on ilmainen, lisäksi vielä niin upeassa paikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)