lauantai 12. maaliskuuta 2011

Kuningatar K

Kävin eilen katsomassa kenraalin näytelmästä Kuningatar K, mikä saa tänään ensi-iltansa Mikä?-teatterissa. Näytelmä oli todella upea. Pidin erityisesti tekstistä, mikä oli niin ihanan rönsyilevää. Näyttelijät suoriutuivat siitä niin sujuvasti, että se oli todella nautittavaa. Laura Ruohosen käsikirjoitus historian mielenkiintoisesta kuningatar Kristiinasta on siis niin hyvä, että se näytelmä on vaan pakko nähdä. Historia ja nykyaika läppäävät kättä.

Kuningatar Kristiinan osan veti upeasti Annika Korpela. Pikkasen hullun äidin roolissa Pirkko Viren oikein kihisi ja oli niin mahtavan ärsyttävä. "Anti olla" jäi melkein päähän soimaan. Jyri Turunen oli niin vivahteikas Kristiinan serkkuna, että oli ehkäpä näytelmän hilpein hahmo. Minulle ihan uutena kasvona oli Suvi-Heini Lahti, joka Kristiinan ystävänä oli erittäin monisävyinen (mikä oli hänen nimensä???) Janne Järvisalo taas oli niin ranskalainen kuin vain Decartes oli.

Kaisa Kiukkosen puvustus oli loppuun asti viimeisteltyä. Melkein jokaisen neulan piston pystyi olemaan huomaamatta. Lavastus oli myös uusi ja mielenkiintoinen. Niin pienessä teatterissa on aina kiva yllättyä, miten monin eri tavoin sen kykenee muuntamaan.

Pienessä teatterissa pääsee vielä niin lähelle, että aivan kuin olisi itsekkin ollut mukana näytelmässä. Kotiin päästyäni, oli pakko ottaa selvää, kuka se Kuningatar Kristiina oikein olikaan??? Näytelmä jätti viipyilevän jälkimaun.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)