tiistai 29. marraskuuta 2011

Vadelmavenepakolainen

Kaikki rukoukseni kuultiin, kun onnistuin saamaan lipun KOM-teatterin vierailuun VADELMAVENEPAKOLAINEN. Esitykset ovat kaikkialla loppuunmyytyjä ja nyt nähtyäni sen veneen, en ihmettele yhtään. Esitys on kerrassan huikea.

Olin jo aikaisemmin lukenut Miika Nousiaisen kirjan Vadelmavenepakolainen, mikä ilmestyi 2007.
Tarina kertoo suomalaisesta Mikko Virtasesta, joka kokee olevansa ruotsalainen. Kaikki ruotsalaisuus on vaan niin ihanaa ja siitä Mikon elämä jatkuu Mikael Anderssoniksi.

 Kuva: Laura Malmivaara

Juho Milonof on niin loistava Mikko/Mikael. Siis hänellä päärooli eli vain se yksi ja ainoa, missä kyllä riittää puhdetta. Eeva Soivio ja Niko Saarela vetävätkin sitten kaikki muut roolit.
Koska kirja oli niin hyvä, ei siitä voi tehdä huonoa teatteriakaan. Tämä teatteriesitys oli nautinto! Uskomatonta teatterityötä ja on aina ilo nähdä, kun hypätään roolista toiseen. Niko Saarela hämmästytti minua kaiken aikaa muuntautumiskyvyllään. Miten osasikin olla kaiken aikaa niin eri näköinen, eri ääninen ja erioloinen.
Vaikka istuin suht ylhäällä, kaikki ilmeet välittyivät sinne hyvin ja kertoivat välillä enemmän kuin sanat.

Lavastus oli tosi hyvä ja sinänsä kiva, koska se oli saman henkilön kuin juuri näkemässäni Kaikki peliin-esityksessä eli Kaisa Rasilan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)