maanantai 9. huhtikuuta 2012

Vares - Nuoruustango

Pääsiäisen päätteeksi Varesta, oikein teatteriversio. Vares oli erittäin hyvä syy nousta sohvan uumenista pystyasentoon. Ilmoitin herra 12v:lle, että olen valinnut hänet seuralaisekseni ja sitten menoksi. Anjalankosken teatteriin, mars. Meinasi tulla hoppu, kun rantatien kautta ajettaessa näkyi joutsenia... Kun pääsimme perille, huomasimme, kuinka moni muu oli ajatellut samalla lailla ja noussut Vareksen takia sieltä sohvasta. Pikkasen jänskätti herra 12v:n puolesta, kun siellä luki, että K-15.
Teatteri tuli täyteen, ihan jokainen penkki sai täytettä.

Esitys pääsi heti vauhtiin ja sitä piisasi ihan loppumetreille asti. Porukkaa oli aika paljon ja silti joitakin oli siunattu useammalla roolilla. Vares oli jo edellisestä esityksestä tuttu Panu Pilli. Sillä mentiin. Kiva rooli oli Orkku, jota esitti Minna Sipinen. Kuvassa on meneillään "Orkku-terapia".
Nuoruustangossa ei juuri tangoa tanssita, mutta Vareksen nuoruuden ystävistä on kyse. Yksi heistä on Emilia(Piitu Himanen), joka ei jätä Jussi Varesta rauhaan, vaan tunkee uniinkin. Kunnes erään kerran Emilia osuu kohdalle ja hurja soppa alkaa kuplia.
Laittomia aseita tarvitaan ja niitä toimittaa Vattumäki(Antero Raanoja), joka oli niin hyvä, etten millään meinanut käsittää kuka häntä esitti. Hah, hauska!
Hullunhauska parivaljakko oli Alpakka(Minna Sipinen) ja Pata-ässä(Ari Kelin).
Kun Vares auttaa Kyypakkausta(Timo Kurittu) ja joutuu nastan naisen luokse, se on Asta(Marika Vuori), topakka täti.
Kuten yleensä kaikki Varekset, juoni on aika sekava, mutta tyypit ja kohtaukset hyviä. Tämäkin esitys kantaa juuri loistavien kohtauksien vuoksi ja kaikkien niitä tekevien hauskojen tyyppien takia.
Kaikkia rooleja ei mitenkään viitsi luetella, mutta on pakko vielä mainita pari naisten tulkitsemaa miesroolia. Paniikkinappula(Jaana Kurittu), joka oli ihan hervoton ja Viitapiru(Ritva Muhonen) oli niin hurja!

Minusta tässä oli ihailtavaa teatterin tekemistä isolla porukalla. Jopa herra 12v oli ihan mukana kaiken aikaa. Kyllä kannatti käydä katsomassa.

Kuvat: Teresa Nurmioja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)