lauantai 12. heinäkuuta 2014

Kalenteritytöt

Alunperin brittiläinen,Tim Firth'n Kalenteritytöt on nyt istutettu Jaalaan! Lähdin katsomaan esitystä aivan vailla minkäänlaisia tietoja siitä, mitä on nähtävissä, muuta kuin että paljasta pintaa....


 Yorkshiressä toimii naisporukka, instituutio! Ohjelmaa on, mutta oikeesti porukka tapaa toisiaan ollakseen pikkasen sekopäitä. Mitkään luennot tms. ei vois vähempää kiinnostaa. Siis varsin kelpo porukka. Tätä naisryhmää yrittää luotsata Marie, joka on jonkun verran turhan tärkeilijä.Annien mies John, joka tuntuu olevan kaikkien suosiossa, sairastuu leukemiaan ja menehtyy. Siitä alkaa kalenteri juosta ja homma kulkea, kun naiset päättävät tehdä naiskalenterin! Eikä mitä tahansa kalenteria, vaan alastonkalenterin. Alunperin vain siksi, että saisivat varoja hankkiakseen uuden sohvan syöpäosastolle.


Helppoa se ei ole, saada naiset suostumaan kuvauksiin ilman vaatteita! Hyvän asian vuoksi ollaan lopulta valmiita, ihan jokainen ja kyllä, se vaan on niin hauskaa! Räväkkä naisporukka on siis tämän näytelmän parasta antia. Jaalan kesäteatterin naisissa on rohkeutta ja potkua!
Kalenteritytöissä on hyviä tyyppejä ja niiden esittäminen varsin onnistunutta. Ketään en nosta framille, sillä minua nauratti kaikki, jokaisella oli sellaisia tokaisuja, että kyllä piti hereillä.

Pidin tavattomasti tämän näytelmän tekstistä ja sen tulkinnasta ja vakioseuralaiseni oma teinipoikani oli samaa mieltä. Erittäin hauska näytelmä ja mikä ihan parasta, Kalenteritytöt perustuu tositapahtumiin! Tämän elämyksen ohjasi Kleimolan Piia.

Olimme muuten todistamassa Jaalan kesäteatterin suurta askelta, sillä olimme esityksessä, missä oli mikit! Näyttelijöillä oli langattomat mikit, ei seevetti, kyllä kelpas.

Kun oli tämän näytelmän nähnyt, oli ihan pakko ostaa kalenteri, missä on aivan loistavat Jaalan naisten kuvat ja minkä tuotto menee Kymenlaakson syöpäyhdistyksen eturauhassyöpää sairastavien ja heidän läheistensä tukitoimintaan. Wau!

http://www.jaalankesateatteri.fi/

Kuvat: Hilma Stolt

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)