sunnuntai 17. toukokuuta 2015

Viirun ja Pesosen kesäseikkailu

Viiru ja Pesonen on valloittanut niin lapset kuin aikuiset ja nyt siitä saa nauttia Kouvolan teatterissa. Arimo Haltsonen on ohjannut ihanan pirteän lasten näytelmän, jota voi koko perhe tulla katsomaan!


Viiru(Satu Taalikainen) on ihana kissa, joka kaiken aikaa keksii jos vaikka mitä. Viiru asuu Pesosen(Sami Kosola) kanssa, joka ei ihan aina ole mukana Viirun jutuissa, mutta useimmiten kyllä.

Pesosella on huono päivä ja hän haluaa vaan säälitellä itseään ja mikään ei kiinnosta. Viiru tekee kaikkensa, että Pesonen piristyisi. Turhaan! Vaan kun Kosonen(Ilmo Ranne) tulee käymään ja kertoo ketusta, joka liikkuu nurkilla, niin jopas!
Viiru ja Pesonen pistävät toimeksi, että saisivat pidettyä kanat ketulta suojassa ja ettei Kosonen pääsisi pyssynsä kanssa toimimaan. Viiru ja Pesonen ovat niin nokkelia, että keksivät yhdessä huikean idean niin, että välillä on ihan pantava lauluksi.
Tämä näytelmä on  niin hyvin rakennettu, täynnä hyviä oivalluksia ja toteutus on aivan huikea! Kun Kososen sonni(Ilmo Ranne) saapuu lavalle, sitä suorastaan hengästyy.
Sanna Halmeen lavastus on niin raikas ja toimiva, että sitäkin olisi vain katsellut.

Näin aikuisena haluan kertoa, miten hyvää tekee nähdä ja kuulla satuja. Eläytyä lasten seurassa seuraamaan, miten käy, jännittää, että onnistuuko kaikki ja miten siinä lopulta käy! Aika meni siivillä ja Viirun ja Pesosen touhuja olisi seurannut vielä vaikka kuinka kauan.

Kuvat: Marja Seppälä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)