tiistai 30. kesäkuuta 2015

Minne tuuli kylän kuljettaa

Pyhäillan ratoksi istuimme katsomaan Minne tuuli kylän kuljettaa ja paikkana yksi Suomen kauneimmista kylistä, Iitti! Sää helli, mäkäräiset ei, mutta ei annettu sen haitata.

Näyttämöllä oli erittäin kiva lavastus, kauppa - niin kauppa! Monissa näytelmissä on kuoleva kauppa. Tämä kauppa oli kyllä ihan parhaimmasta päästä, sillä se ei ollut vain pöytä ja roipetta vaan siinä oli myös ikkuna ! Äänentoiston vuoksi sisältäkin ääni kuului. Kauppiaana tomera Elsa(Iina Helander), jolle kauppiaana oleminen on ihan "luonnerooli"(tämä oli kehu).


Elsalla on leppoisa apumies Talonmies Tuhteri(Pasi Taavitsainen), joka tekee hienon roolin tämän näytelmän ensirakastajana. Jaa-jaa-mies on niin rakastunut, ettei saa sanaa suustaan, ennen kuin Elsa vähän jeesaa ja Tuhteri kirjoittaa kirjeen, Suudelmin suljetun...


Frida(Aino-Kaisa Rintala), Elsan sisko saapuu Ruotsista kesäksi taas kylälle, niin ja heti hän laulaa: Mä olen nainen... ja hänet on siis jo huomattu.


Rakkautta ei tämä pelkästään ole, ollaan kuin Kauniissa ja rohkeissa, sillä juonittelua kuuluu kuvioon Ruutanan(Markku Soikka) muodossa. Ketku liikemies on perustamassa omaa Supermarkettia ja haluaa kaikki pois tieltää, keinoja kaihtamatta. Ruutana on sellainen nilkki, että jos häntä näyttämöllä ajetaan pois, niin tekisi mieli katsojankin heristää nyrkkiä ja sanoa vaikka mitä.

Kalastaja-kaksikko tuo välillä väriä, kun sohlaavat vaan joka asiassa ja kalaonni on mitä on. Lasse(Sari Rajulin) ja Pertti (Kiia Eklund) pitävät majaa Elsan luona ja ovat juuri sellaisin kalastajia kuin olisivat ekaa kertaa kalaan menossa, tai tulossa. Aluksi sitä mietti, mitä he tekevät koko näytelmässä, mutta kyllä loppupuolella siimat selviää.

Opettaja(Nanna Rantasalo) on topakka ja ei ole valmis heittämään viimeistä kiveä vaan pistää toimeksi! Muutenkin tämä kansankynttilä on ihan kelpo tyyppi ja pitää asiat aisoissa.

Kyläkaupan kuolemaa on kuitenkin juhlittava ja siihen osallistuu koko kylän väki. Tyhjennetään koko kauppa...
Kuoleeko kauppa, se jää nähtäväksi tai se on nähtävä!
Kaikki muutkin roolit ovat oikein onnistuneita ja lapset ovat aina näytelmän rikkaus.

Minne tuuli kylän kuljettaa on paitsi komedia, niin myöskin musiikkinäytelmä, sillä peräti kymmenen tuttua vanhaa laulua saadaan kuulla ihan elävän ja erittäin hyvin soittavan orkesterin johdolla. Niin kivan helppoja ja tarttuvia biisejä, että yleisön tekee mieli ryhtyä mukaan. Ihan joka biisiä ei kyllä tarttis ihan kokonaan vetää.

Näytelmän käsikirjoitus on Rami Saarijärven ja Ilkka Malmin ja sen ohjasi Markku Kekki.

Kuvat: Pauli SimiläEi kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)