perjantai 7. elokuuta 2015

Vihan jumala

Jos vaikuttaa siltä, että tästä on jo kuultu, niin se voi vaikuttaa ihan oikealle. Olen nimittäin jo kertonut näytelmästä Vihan jumala. Vaan silloinpa oli pimeä talvi ja Eero Hasun ohjaamaVihan jumala oli visusti sisätiloissa. Nyt se on sitten samainen näytelmä taivasalla ja kyllä happi riittää, niin nauramiseen kuin ihasteluunkin.

Elina Winnen mahtava lavastus on onnen omiaan Kouvolan museokorttelin Nygrenin talon pihalle kyhättyyn tilaan! Niin lämmin ja kodikas tuntu heti ja eikun nauttimaan siitä ihan mielettömästä tuokiosta, mikä Huttusten olohuoneessa vietetään.


Huttuset, Mikke(Wellu Winne) ja Verru(Ulla Tiainen) ovat niin "kylttyrelli" pariskunta, että oikein huimaa. Juu, kyllä naurattaa! He ovat kutsuneet vieraakseen pariskunnan, jonka poika on lyönyt heidän poikaansa, keppi aseenaan...

Renlundit, Anne(Irma Jäppinen) ja Aleksi(Olli Korpela) ovat sitten eri maata, mutta kupletin juoni onkin se, että ollaan ensin niin kovasti paljon "fiksuja aikuisia", kunnes sitten ei ollakkaan enää niin maltillisia.
Kun pikkuhiljaa alkukankeus karisee, heistä tulee petoja, paitsi tietysi Verrusta, joka ei ole peto.
Uskallan väittää, niin monta kertaa tätä näytelmää katsoneena, että kyllä kannattaa se nähdä! Joka ikinen kerta olen nauranut tikahtuakseni. Aikuisena(muka) ihmisenä nauran aikuisten ihmisten käytökselle, joka kaikessa koomisuudessaan on kovasti uskottavaa.

Tämän Vihan jumalan näyttelijät ovat niin hyviä, niin ilmeikkäitä ja luotettavia, että kyllä - minä uskon heihin!

Kuvat: Elina Winne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)