lauantai 12. syyskuuta 2015

Rakkauslaulu

Abi Morgan: Lovesong - on nyt Kouvolan teatterissa! Juuei, ku Love story menee Kouvolan teatterissa ja myös se Lovesong...ei ku se on RAKKAUSLAULU! Itkettävän ihana!

Huolimatta siitä, että olin muka jo vähän näytelmän aiheesta saanut tietoa, se yllätti minut! Miten, niin pakko myöntää, että herkkyydellä. Ihan oli turha minun yrittää olla "coolina", kun siitä ei tullut mitään...


Margaret ja William - kuinka heistä tulee Maggie ja Billy... Miehen ja naisen suhde, pitkä suhde, arkea ja kaikkea elämän koukeroita, mutta ennen kaikkea sitä rakkautta, mikä kuitenkin kantaa ja vie.


Olin ihan liekeissä koko ajan, joka kohtauksessa. Ihmettelin sitä, miten hienosti nuoruus ja vanhuus kulki käsi kädessä. Minun mielestä ihan mieleen painuvin oli se, kun vanha Maggie otti syliinsä nuoren Margaretin... Jotenkin koin sen niin omakseni, lohduttaa omaa nuorta itseään.

Nuorena Margaretina ja Williamina ovat Tytti Vänskä ja Panu Poutanen. Ihana pariskunta, missä Margaret on aluksi kotona ja William on hammaslääkäri. Heti huomaa, että Margaret määrää kaapin paikan. William hyväksyy sen, mutta ottaa silti oman aikansa. Heidän tanssikohtaukset olivat herkän koskettavia. Niin ja se rakkaus, se nuori rakkaus ja ne riidat...

Vanhempana Maggien roolissa on Hannele Laaksonen ja Billyn roolissa Arimo Haltsonen. Kertakaikkiaan aivan huikeita. Juuri he saivat minut niin kyyneliin. Kypsää rakkautta, jotain sellaista, mitä ei nuorempi ymmärrä, mutta kunnioittaa.

Rakkauslaulu! Ei mitenkään hunajaa. Juuri sitä, mitä se on, karua arkea ja toisen sietämistä. Miten voi käydä kaikkea, mutta se rakkaus - sellainen rakkaus, mistä tässä kerrotaan, pistää  miettimään, herkistymään. Ei vaan näytelmän aikana, vaan sen jälkeenkin. Kotona istuu ja katselee ikkunasta ulos, pimeään iltaan ja vieläkin vaan nieleskelee...

Tämän laulun on ohjanut Anne Rautiainen ja kauniin koreografian on luonut Sonya Lindfors. Lavastus ja puvut on loihtinut Maija Louhio ja se on ihan huikea - kyllä vaatteet tekevät niin paljon ja niihin kiinnittää huomiota!

Rakkauslaulu on näytelmä, jonka soisin kaikkien näkevän, sillä en keksi millään ketään, kuka siitä ei jotain saisi ! Se vaan on niin koskettava. Anteeksi, kun niin itketti..

Kuvat: Marja Seppälä

Kouvolan teatteri

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)