perjantai 29. tammikuuta 2016

Unelma onnesta

Unelma onnesta on Suomirock-musikaali, mikä on Marianne Tikkasen käsikirjoittama. Ihan loistava spektaakkeli, minkä näin jo vuonna 2012 Korvenkylän kesäteatterissa ja niin näki moni muukin!

Nyt tämän musikaalin esitti Kouvolan Yhteislyseon oppilaat ja yhtään ei jäänyt huonommaksi!!!


Unelma onnesta on ihana näytelmä, missä Make, Jartsa ja Pena ovat nuoria, juuri intistä päässeitä. Make(Eetu Vitikainen) haluaa Interrailille ja sinne hän myös lähtee. Jartsan(Aki Kelin) pitäisi lukea pääsykokeisiin, mutta ihan ei mee putkeen. Pena(Iiro Palosara) menee pankkiin töihin ja lähtee sieltä Lontoseen. Elämä kulkee omia polkujaan. Tarina taas nivoutuu biiseihin, joita piisaa.

Koko tämän musikaalin toteutus on täynnä erittäin hyviä oivalluksia ja niiden toteutuksia. Kaikki biisit vedettiin niin vimpan päälle, ettei parempaa voinut kuvitellakaan. Oikea, elävä orkesteri ja taustat toimivat niin hienosti.
Koreografiat olivat nautittavaa katseltavaa, siis niin rytmikästä ja ei tiennyt, mitä kohtaa ja ketä olisi seurannut, kun kaikki sujui sutjakkaasti. Kaikki yhtä aikaa ja miten kivoja liikkeitä. Halusi seurata joitakin ja kaikkia yhtäaikaa.

Olin haltioissani, suorastaan pala kurkussa, siitä innosta ja riemusta. Siitä, miten nuoret olivat niin lahjakkaita. Siitä, miten se tekemisen riemu välittyi katsomoon. Siitä puhtaasta ja raikkaasta yhteisestä hengestä, millä koko homma oli saatu kasaan ja toimimaan. Siitä, miten nähtiin, kuinka jokainen kantoi kortensa kekoon. Siitä, että he halusivat meille kertoa, että hei, me osataan, me ollaan hyviä!Nämä nuoret esittivät biisejä, jotka olivat hittejä silloin, kun heistä kukaan ei vielä ollut edes syntynyt. Silti, se tempo oli vaan niin toimiva. Kun Armi ja Danny vetivät oman biisinsä, niin kaikki katsomon aikuiset repesivät siihen paikkaan! Se oli kertakaikkiaan ihan mahtava. Näistä nuorista tulee jotain, heissä on tulevaisuus!

Olin niin iloinen, että pääsin näkemään tämän musikaalin. Olen vilpittömän ihailun vallassa lahjakkaista nuorista. Vaan ei siinä kaikki - haluan ojentaa myös suuren käden kaikille niille aikuisille, opettajille ja tekniselle ryhmälle, jotka ohjasivat nuoria ja saitte heidät innostumaan, tuomaan oman lahjakkuutensa esiin.

Se kaikki - se oli niin paljon, se antoi iloa ja voimaa.

KIITOS!!!!

Kuvat: Sampo Taskinen

2 kommenttia:

  1. Meillä täällä tekee Vaskivuoren lukio ihan samaa - ja ansaitsee kiitokset

    VastaaPoista
  2. No hienoa sekin! Vaskivuoren lukio on kuitenkin erikoistunut tälläiseen, mutta Kouvolan Yhteislyseo on sellainen normaali koulu eli senkin puolesta huippua, että kykenivät näin hienoon suoritukseen!

    VastaaPoista

Oliskos jotain sanottavaa ;)