lauantai 28. lokakuuta 2017

Kilpakosijat

Kun on syksyinen pimeä, kostea, kylmä tai muuten vaan ankeahko ilta, niin mikä toisi siihen valoa ja lämpöä, naurua ja hyvää mieltä? Miepä kerron:  Kilpakosijat! Myllykoskella, Anjalankosken teatterissa se on mahdollista kokea. Itseasiassa suosittelen sitä nyt ihan lääkkeeksi kaamokseen, koska...


a) Markku Kekki on ohjannut niin näpsäkän ja vetävän näytelmän, että sitä katsoessa kaikki muu unhoittuu. Maiju Lassilan teksti on kertakaikkisen herkullista, napakkaa ja leikittelevää.

b) Sari Kaasisen musiikki on kansanmusiikki-genren hupaisimmasta päästä. Sävellyksissä semmonen tempo, jotta ihan väkisinkin alkaa jalka vippasemaa. Tekstit sitä luokkaa, että korvia ja mieltä kutittaa ja siten myös naurattaa. Säestys vielä ihka elävällä orkalla, missä virtuoosimaisesti vedätteli Arto Karnaattu, Risto Sorsa ja Aki Karnaattu.


c) Irja Ahtovirran koreografia on ihan mahtavaa! Sitä kun eturivistä katteli nilkkojen liikkeitä, niin oli se sulokasta ja niin helpon näköistä, vaikka kokeileppa ite, niin eipä onnistu. Tanssikohtaukset olivat niin kivoja katella ja uskon, että niitä on todella harjoiteltu.


d) Timo Hopponen Ukko Sikasena ja Jarmo Pilli Pekka Sikasena ovat mainio parivaljakko. Rippikoulut käymättä ja akaton talo, työt ei maita, joten jotain tarttis tehdä. Varakkaita leskiä tuntuu piisaavan, eri toten Kaisa, jonka näpsäkän roolin ottaa haltuun Minna Sipinen.
Hauska kohtaus oli isä ja poika Sikasen humaltuminen. Sikana vai käkenä...

e) Antero Raanoja  Antti Leskisenä jäi minulle parhaiten mieleen. Leskimies, vokottelee myös Kaisaa. Kosiorituaalit kaikkine eleineen olivat kerrassaan hykerryttävät. Yleisökin oli täysillä mukana!


f) Nuoret miehet! Valtteri Rossi ja Aki Kelin toivat lavalle nuorta miehistä energiaa, kun useammassa roolissaan antoivat osuutensa. Tanssit ja kärrynpyörät sujuivat kuin leikiten.g) Siis ihan koko porukka oli niin ihana. Sitä ei voinut olla huomaamatta, miten yhteen hiileen puhaltaminen saa aikaan todella lämpimän ja valaisevan roihun.

Nii - mie siis määrään tämän näytelmän lääkkeeks kaikil, paitti niil pahimmin mielesä pahoittavil, ne voi jäähä kottii turjottamaa. Lähe sie siis ja ota ainskii yks hyvä kaver mukkaa, mieluten usiamp!

Koska - ku mie tän esityksen näin, nii miul jäi siit nii mahettoma hyvä miel, ois tehny miel tanssii ja jakaa isoi halei. Eikä tää oo vaa miun mielipide, mie kuulin, mite kaik muutki tykkäs ja olvat iha sellasel riemumielel!

Kuvat: Pekka Niemi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)