sunnuntai 22. lokakuuta 2017

Yösyöttö

Kolmisen vuotta sitten Eve Hietamies vieraili Kouvolan kahdessa kirjastossa, Myllykoskella ja Kuusankoskella. Hän kertoi kirjoistaan Yösyöttö ja Tarhapäivä. Taidettiin puhua siitäkin, että miten olisi mukavaa nähdä Antti ja Paavo elokuvana ja nyt se on sitten mahdollista!
Yösyöttö on Marja Pyykön ohjaama elokuva, mikä on pakko nähdä ja se jos mikä, sopii ihan kaiken ikäisille ja sen kyllä huomasi yleisöstäkin, ku isovanhempien piti lapsenlapsia käyttää välillä vessassa.


Tarinahan alkaa siitä, miten Antista ykskas tulee Paavon yksinhuoltaja, sillä Paavon äiti ottaa hatkat jo synnytyslaitokselta. Jos toisinaan äiditkin ovat hiukan hukassa lastensa kanssa, niin miten sitten isä selviää!? Alkujärkytyksen jälkeen alkaa sujua, mutta kommelluksilta ei voida välttyä.
Kun on lukenut kirjan (kirjat), niin on sellaiset taustatiedot, että mikäs on katellessa. Antin osan vetää niin täysillä hyvin Petteri Summanen, että huh-hei! Pakeneva vaimo on Pia, Ria Kataja.

Antti on toimittaja ja hänen naapurissaan asuu Reposet. Ihana lapsiperhe, joilta Antti menee pyytämään apua ja saa sitä. Marjaana Maijala rouva Reposena on niin maalaisjärkinen ja hänen miehensä Ilkka Reponen reilu ja rehti. Sellaisia Reposia pitäisi olla jokaisen naapurina.

Antin isä, Antero on Juha Muje ja Janne-veljenä Santeri Helinheimo Mäntylä. Juuri sellaiset kuin oli osanut kuvitellakin. Juha Muje leski-isän roolissa ja ymmärtäväisenä isänä tulee lievästi kehitysvammaisen Jannen kanssa apuun. Jotenkin vaan niin uskottavat ja luontevat tyypit!


Puistossa tavatut naiset ovat kirjassa aika herkullisissa osissa, mutta elokuvassa jäävät aika ohkaisiksi. No, Enni on se, joka heistä sitten erottuu ja työntää rattaita Antin elämässä. Marja Salo tekee raikkaan roolin nuorena yksinhuoltajaäitinä.

Yösyöttö on niin kelpo elokuva, että mitään muuta en toivo, kuin että se saisi jatkoa Tarhapäivästä ja Hammaskeijusta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)