perjantai 10. marraskuuta 2017

Tuntematon sotilas

No ni, eka kerta miun elämässäin, ku näin Tuntemattoman Sotilaan elokuvan, sillai yhtäkyytii! Sillo ku olin pien, en saanu sit kattoo ja ku kasvoin, ei enää kiinnostanu. Jotenkii se sit vaa jäi, vaik toki pätkii tul ohimenne vilastuu. Teatteriversion näin ensimmäise kerra Suomenlinnan kesäteatteris ja se ol iha hemmetin hyvä! Ja mikä kummallisint, nii tuttu! Tuntemattoman sotilaan repliikit elää ihmisten mielis ja kieles.


Jotenki aika lail innoissain ootin tät elokuvaa. Miul ol kiireine päivä ja ku sain sen päivän hommat pulkkaa, hain poikain ja sit kohti Kuusaan elokuvateatterii, mis jotenkii vaa elokuvat näyttää iha parhailt. Myö saatii popcornit ja sit ei ku kattomaa...

Tartteeks joka sukupolvel tehä oma Tuntematon Sotilas? Juu, tarttee! Mie sen ny huomasin, ku miun laps nii tykkäs, et mite hyvä on nuorenkii tietää, mitä o tapahtunu ja se o sit historiaa. Aku Louhimies o ohjant iha mielettömän elokuvan, jota katteli nii mieliksee, et se kolme tuntii hujaht iha äkkiseltää.

Mie kerra tein jonkuu hiton testin, et kuka mie voisin olla, jos oisin joku Tuntemattoman sotilaan henkilöist. No perskutti, Rokkahaa mie ja iha het helpost viel. No, en mie yhtää ihmettele, mie olin nii sen puolel. Täs elokuvas Rokkaan ol Eero Aho, joka veti roolisa nii nappii, et miun silmis siit tul hetkes sankar!
Kariluotoon ol Johannes Holopainen. Mikä uus Suomi-Filmi-tähti! Maheton, ku ol kommee ja mite osas olla nii topakka, rakastunu, mut kuitenkii se sota vei.
Koskela, se kiltti ja ihana, voi et mite mie siit tykkäsi, Jussi Vatanen osas olla oikee sellain sotilas, joka ol ihminenkii.
Aku Hirviniemi Hietaseen näytti taas kykysä näyttelijään. Ai mite mie arvostan.
Entäs sit Paula Vesala, joka veti het sellase Rokan vaimon roolin, mis hyvi tul selväks se, millo kotirintama ei petä. Se sellain vahva naiskuva, mitä mie kyl... tai no jätetää sanomat, et jään viel henkii.

Mie en nyt enempii ala kertoo henkilöist, ku täst tulis muute eräänlain sotaromaani. Mutta sen mie sanon, jot mite mie olin vaikuttunu siit, mite hieno kaarti ol saatu tät elokuvaa tekemää. Jokaine ol tehny nii semmose roolin, mikä jäi mielee, jot viel pitkää miettii, mite se oikee menikää.

Kaikenlaisii arvotelijoi o liikkeel, mut kyl mie oon sit mielt, et on tää vaa iha vuuen elokuva. Mie en yleesäkää lähe elokuvii mitää huonoi kattoo. Koko sota ol kuvattu ny nii, et tälläin keski-ikäin kääkkäkii ymmärs, mitä se o ollu. Mikä viel, nii sekii, et ny tekee miel kattoo se alkuperäinkii elokuva, siis se eka.

Menkää ny kattoo ja sillai nauttii siit, mite ol hyvi panostettu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)