lauantai 14. heinäkuuta 2018

Nuoruusmuistoja

Valkealassa on nyt sellainen kesäteatterinäytelmä, jota todella kannattaa mennä katsomaan, kuulemaan, nauttimaan, nauramaan, herkistymään... Se iskee kun halko ottaan!

Nuoruusmuistoja on Virve Mattilan käsikirjoitus ja ohjaus. Koko maailman ensi-ilta oli 13.7.2018!
Niin, käsikirjoitus oli sitä luokkaa, että voi vaan ihastella, miten oli paketissa ihan kaikki elementit. Oli rakkautta, sitä oikeaa, mistä kaikki haaveilee ja ihailee, oli huumoria, oli hömppää ja ihan aitoja, koskettavia ajatuksia ja musiikkia, koskettavaa musiikkia. Oli juoni, mikä ei ollutkaan heti ihan päivänselvä, vaan antoi ihanasti yllättää.


Näyttelijäkattaus oli kuin viiden tähden illallisella. Nuoriso pani parastaan ja sitä taitoa ja lahjakkuutta katteli enemmän kuin mielissään.
Antti Salmela repäisi potin, kun ensikertalaisena osoitti kykynsä niin näyttelijänä kuin laulajanakin. Hän aloitti Olavin roolin hyvin rauhallisesti ja sillai tavanomaisesti, mutta kun pääsi vauhtiin, niin oli ihan häkellyttävä.
Riina Mattila, vaikka on vieläkin niin nuori, on jo vanha tekijä. On ollut äärimmäisen ilahduttavaa seurata häntä ihan pikkutytöstä asti. Marjan osassa hän pääsee jälleen olemaan edukseen. Hän todella osaa laulaa ja jos kuulee ensimmäisen kerran hänen laulavan, ei unohda sitä koskaan. Nyt hän näyttää senkin, että näyttelijän kyvyt ovat kohillaa ja vain paranevat.
Elmeri Korppi hurmaa ensin Paulina, joka on Olavin paras kaveri. Sittemmin hän hyppää Kimmon rooliin, missä hän on Olavin poika. Mahtavaa!
Tyttö sinä olet tähti - Anni Vesterinen!!! Tiesin jo odottaa, että lauluääntä löytyy. Tässä tarinassa sitä sai kotvasen odottaa ja kun se hetki koitti. ääni oli sitä luokkaa, että vedet hulmahti silmiin saman tien. Jos joku laulaa äänellä, mikä on niin puhtaan kaunis, ihan sama mitä laulaa, niin se kyllä osuu ihan suoraan sydämeen. Anni osasi myös uppoutua Armin rooliin sellaisella antaumuksella, että miten oli raikasta ja reipasta.


Päivi Teräväinen oli ihana kukkakaupan täti ja kun hän vielä esitti Marjaa vanhana, niin sitä ei voinut kuivin silmin katsoa. Laulukin lähti niin sydämestä ja osui sydämeen.


Ari Teräväinen oli paitsi Olavin sedän, Elmeri Hermusen roolissa, niin myöskin Olavi Virta! Hiukan arvelutti, miten sujuu Itse Suuren Maestron osa, mutta ihan meni kiitettävästi.


On silti vielä sanottava, että Nuoruusmuistoja on Ihana näytelmä, isolla I:llä. Se on täynnä mahtavia näyttelijöitä, huikean hienoja kohtauksia, biisejä, jotka osuvat herkkyyshermoon.
Koko tarinan kertoo meille vanha Olavi, jonka roolissa Juha Pere on ihan omiaan. Aivana ihana vanha setä, joka muistelee entisiä aikoja niin, että yleisö on ihan haltioissaan joka sanasta.

Mikä vielä ihan huippua, niin hitto bändi!!! Oikeeta ja elävää, nuotilleen soittavaa musaa paukutti tulee ihan viimesen päälle Arto Karnaattu, Jari Immonen ja Joona Rasalahti. Arto Karnaattu veti viel Arton roolinkin. Menkää ihan ihmees kattomaa!

Voisin kertoa vielä vaikka mitä, mutta enpä kerro. Toivon vilpittömästi, että mahdollisimman moni näkisi tämän esityksen ja uskon, että itsekkin haluan nähdä sen vielä uudestaan. Uskallan väittää, että ei edes pahin mielensäpahoittaja voi harmistua tästä esityksestä!

Niin ja hei, Valkealassa on nyt sellaset penkit, että meikäkii sai jalat heilumaan!!!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)