keskiviikko 3. lokakuuta 2018

KAPA - komedia miehestä, joka haluaa hirven lemmiksi

Kuusankosken Luola-näyttämöllä on nyt meneillään sekopäisen hauska tarina. Odotin, että aika on otollinen sekä minulle, että pojalleni, sillä hän se on aina hirvistä tykännyt...

KAPA on Miko Kivisen käsikirjoitus ja kun luin nopeasti, että Mikko Kivinen ja niin ootin siis ihan erilaista huumoria. Noh, Karolina Eklund-Vuorela on ohjannut tämän hiukan omituisen näytelmän hyvin ja saanut näyttelijät todella antamaan sarvensa ja karvansa.


Kapa on tyyppi, jolla ei mene oikein iloisesti. Hän on jäänyt työttömäksi, puoliso taas ei ja tuo sen esille kaiken aikaa. Sellainen parisuhde, että heti miettii, miten se voi toimia. Kaksi täysin erilaista tyyppiä himmailee yhdessä? Teemu Virsu on loistava Kapa, mies joka haluaa hirven lemmikiksi. Kaikki on valmista, kunnes lupaa ei myönnetä ja siitä se elämä sitten vasta murheeksi muuttuukin. Byrokraatti Raija Hotisesta tulee vihollinen. Emma Nokelainen Raijana saa juosta karkuun. Puoliso Irjana huseeraa Anika Kumpulainen, joka tuntuu olevan niin käytännön ihminen ja kaiken aikaa menossa, itsensä hukanneena. Hyvin pysyy vauhti päällä.


Irjan ystävänä on Ritu, jonka kanssa hän käy lenkillä. Ritusta tulee lääkäri. Linda Miettinen on niin mahtava Ritu, että kyllä oli ilo seurata, miten luontevaa se "rituilu" oli. Ritun äitinä, Kaisana "palloilee" Mira Helli ja hänen miesystävänään Pyynynä Touko Lehto. Pyynystä kuoriutuu kyllä ihan lintu.


Se, mikä tässä näytelmässä on hauskaa, niin se, että kaikki aiheet ovat henkilöille tosia ja ihan suht normaaleja. Katsojaa naurattaa se, kun tietää, ettei niin voi olla. Henkilöhahmot ovat niin huvittavia.
Kaikkea sattuu ja tapahtuu, eikä mitään voi oikein ennalta arvata, etenkään sitä, miten kaikki päättyy.


Menkää katsomaan, että mitä oikein tapahtuu!

Kuvat: Heidi Koskinen-Järvisalo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)