perjantai 30. heinäkuuta 2021

Valkealan ViihdePLÄJÄYS

 Heinäkuinen ilta ja ei kun kohti Valkealaa ja siellä kesäteatteri, missä esitetään Viihde Pläjäys. Osasin odottaa jotain ihanaa ja odotukseni ylitettiin!

Virve Mattila on ideoinut, käsikirjoittanut ja vieläpä ohjannut sellaisen pläjäyksen, ettei siitä viihdettä puutu. Kaiken pakollisen teatteripaaston jälkeen kansa janoaa tällaista, missä tarttee vaan istua ja nauttia. Nyt minua viehätti tietysti musiikki, mitä on soitettu jo aikoja sitten. Sai hurmaantua ihan vapaasti nostalgiapöhinöistä.

 Virve Mattila oli monessa roolissa, mm. Katri Helena. Hän on vieläpä kahden upean tyttären äiti, jotka molemmat ovat mukana ja millaisia esityksiä. Yhdessä ja erikseen he vetivät jos ja vaikka mitä.

Salla Vainio ja Riina Mattila olivat mm.ihan huikea Baccara. Heti tuli mieleen eräs 1970-luvun kesä, kun serkkuni kanssa "leikimme" samaa duoa. (Mie olin se, jolla oli valkea puku)

Lavalla piipahti myös Cat Cat, samoissa vermeissä...

Jukka Tiitola ja Antti Salmela vetivät melkoisen shoun, niin että lähellä oli, ettei ollut Tenoille tarvetta.

Mira Peussasta on myös moneksi. Anita Hirvosena hän oli niin Hirvoska, ettei paremmasta puutetta. Entäs sitten Meiju! Voi vaan syvään huokaista. Miran ääni on myös aivan ihana, sen verran käheä, että huh!

Tässä Viihde Pläjäyksessä aika kului niin siivillä ja toivoi, ettei loppuisi ikinä, että lisää, lisääää!

Salla Vainion ääni saatiin kuulla monessa eri roolissa ja aina vaan mahtavampana. 

Riina Mattila, nuoresta iästään huolimatta on koko ajan vaan kehittynyt lisää. On ollut ilo seurata häntä ihan siitä asti, kun hän oli pikkutyttö. 

Kaikki koreografiat ovat niin upeita, loppuun asti hiottuja ja kaunista katsella. Pehmeää, sulavaa ja nautinnollista. Kaikki osasivat askelmerkit ja koko porukalla kun mentiin, niin olisi halunut, että olisi ollut enemmän silmiä.


Hauska potpuuri oli myös tehty mainoksista! Mukana Riinan ja Sallan kanssa Aada Nurminen, jolla oli myös niin monta roolia, ettei laskuissa pysynyt. Meni tanssit, laulut ja replat kuin vettä vaan. 

Spedeilyltä ei voitu välttyä, kun mukana oli Niko Tuominen, jolta jamilointi meni ihan nappiin, kun oli Nikon Spelit. Olipa muitakin tunnistettavia hahmoja ja ne on vaan nähtävä ja kuultava.


Euroviisu-setissä pölähti estraadille Herreys ja Diggiloo Diggiley! Muista viisupätkistä en kerrokkaan, mutta miten oli hauskoja, hurmaavia ja hyvältä kuullostavia ja näyttäviä.

Kerrassaan koko porukka, joista vielä mainitsen Kristiina Pokki-Tuomisen ja Kaisa Leinon. Jokaisella oli niin paljon tehtävää, aivan hirveästi rooleja, vaatteiden vaihtoja ja miten paljon annettavaa.

Tässä siis pikkasen pintaa raapaisin, koska en edes yrittänyt kertoa kaikkea, etten vaan liikaa, koska - toivon, että kaikki menee tämän Pläyksen katsomaan ja ottaa mukaan kaverinsa, mumminsa ja vaarinsa, ihan kenet vaan. Itse menen katsomaan uudestaan, sillä haluan vielä kerran kokea sen - Pläjäyksen!

KIITOS teille, ihan jokaiselle, jotka tämän saitte aikaan!

Kuvat: Vesa Sailio

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Oliskos jotain sanottavaa ;)